Tinerii baschetbalişti de la CSM Constanţa au obţinut performanţe remarcabile

177
Tinerii baschetbalişti de la CSM Constanţa au obţinut performanţe remarcabile - fond-baschet-tineret-1705415181.jpg

Articole de la același autor

Baschetul juvenil din Constanţa are viitor, iar acest lucru se întâmplă şi datorită celor de la CSM Constanţa, club care ţinteşte întotdeauna înalta performanţă. Vorbim, în primul rând, despre o victorie pentru CSM 2 Constanța la primul meci din 2024 în Liga 1 de baschet masculin.

La Sala Sporturilor, baschetbaliștii de pe litoral au câștigat contra celor de la CS Politehnica Iași, cu 100-79 (51-42), și au obținut astfel cea de-a opta victorie în 11 partide disputate.

În mare formă, băieții ating pentru prima dată borna 100 într-un meci disputat în acest sezon. Șerban Jeles a fost principalul realizator al echipei, cu 28 de puncte (7 recuperări, 4 pase decisive), în timp ce alți trei jucători au încheiat meciul în double double: Ștefan Gribinic 25p, 12 recuperări, 4 pase decisive, Vitalie Balan 17p, 10 recuperări, 2 pase decisive și Naser Omer 14p, 10 recuperări, 2 pase decisive.

Au mai evoluat: Drăghici 8p, Began 5p, Ciulin 2p, Ichim 1p și Mihai, o bancă scurtă de numai 9 jucători. Băieții au fost conduși de Octavian Boian, în lipsa principalului Bogdan Ivanovici, aflat cu juniorii U14 la turneul de la Brașov.

CSM 2 Constanța se află pe locul 3 în Grupa B, cu 18 puncte, și va juca în etapa următoare cu CSM Petrolul 2 Ploiești, ocupanta locului 4 în clasament, cu 17 puncte.

În altă ordine de idei CSM Constanța U16 Feminin urcă pe locul 2 în Grupa I-GVA, după un parcurs cu două victorii în cele trei meciuri recent disputate la turneul din capitală.

La București, în Sala „Octavian Dimofte”, fetele antrenate de Alina Șerban și Andreea Dragoș au deschis turneul cu o victorie în fața celor de la Sepsi Sf Gheorghe, scor 64-58, au cedat în al doilea meci cu Dan Dacian București, scor 49-71 și s-au impus în ultima partidă cu CSM Sportul Studențesc București, scor 65-44.

În actualul sezon, fetele au 9 victorii în cele 14 meciuri disputate, fiind în această fază a Campionatului Național pe locul 2 în grupă, cu 13 puncte, având 5 victorii în 8 meciuri în Grupa I.

La sfârșitul lunii ianuarie, CSM Constanța U16 Feminin va întâlni Raptors Berceni și liderul grupei, Olimpia București.

Totodată, baschetbaliștii juniori U14 de la CSM Constanța au încheiat turneul 2 din faza a II-a a Campionatului Național U14, organizat în Zeiden Arena din Brașov.

Băieții antrenați de Bogdan Ivanovici și Ramona Pop au cedat în primul meci, 37-58 cu ACS Stomart Iași, însă au câștigat apoi, 65-52 cu ACS Zeiden Hoops Brașov.

Au evoluat: Bujor, Zaharia, Oprea, Nichitovici, Sitiavu, Pahon, Soare, Tudor, Batală, Năstăsie, Ghiță, Pușcașu. Echipa noastră are două victorii în patru meciuri jucate în Grupa a 5-a și ocupă locul secund în clasament, după Stomart Iași.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4662 secunde