Drumul plin de provocări de la sportiv de performanţă, la meseria de antrenor

10035
Drumul plin de provocări de la sportiv de performanţă, la meseria de antrenor - larisa-iordache-1706098752.jpg

Articole de la același autor

Să faci pasul din lumina reflectoarelor pe banca tehnică, pentru a-i ajuta pe alţii să performeze, pare la prima vedere facil pentru orice mare sportiv, însă experienţa din teren nu este tot ce are nevoie un antrenor de top pentru a izbândi.

Foştii mari sportivi Larisa Iordache (gimnastică), Vasile Stângă (handbal), Laura Badea (judo), Marian Drăgulescu (gimnastică) şi Mihai Silvăşan (baschet) au declarat că meseria de antrenor pe care au ales-o la finalul carierei sportive necesită şi alte calităţi, sportul în sine fiind singurul liant care uneşte cele două profesii.

Fosta gimnastă Larisa Iordache, medaliată cu bronz cu echipa la JO din 2012, a ales după retragerea din activitate să antreneze la CS Dinamo, unde iniţiază 35 de fetiţe. Ea consideră că perseverenţa este calitatea care ar trebui să o aibă atât un sportiv, cât şi un antrenor, precizând că pentru ea nu a fost greu acest pas având în vedere că iubeşte gimnastica.

„Sunt două profesii diferite, chiar dacă vorbim despre acelaşi sport. E adevărat, ca sportiv ai nişte obiective de îndeplinit, dar ca antrenor trebuie să ai şi alte forţe. Cred că perseverenţa este ceea ce uneşte aceste două profesii. Ca antrenor îţi doreşti ca sportivul pe care îl pregăteşti să fie la capacitate maximă, să îşi arate potenţialul maxim în competiţie. Mie îmi era uşor şi să mă dau peste cap, dar îmi este uşor şi să îi învăţ pe copii să se dea peste cap. Pentru mine gimnastica a fost, este şi va rămâne o pasiune, şi asta mă ţine în sala de antrenament şi în ziua de astăzi. Un fost sportiv cred că are tot ce îi trebuie pentru a deveni antrenor, pentru că odată cu această alegere vine cu bagajul şi experienţele prin care el a trecut”, spune fosta gimnastă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 2.1656 secunde