Un profesor de Matematică din Focşani a descoperit o formulă de calcul inedită: "Lucrul acesta nu fusese încă descoperit"

415
Un profesor de Matematică din Focşani a descoperit o formulă de calcul inedită:
Un profesor de Matematică de la un liceu din municipiul Focşani a descoperit o formulă pentru calculul sumei produselor tuturor numerelor până la un număr dat. Mihai Teodor a publicat descoperirea într-o enciclopedie internaţională a numerelor prime, potrivit Antena3.ro


Mihai Teodor predă la Colegiul Naţional "Alexandru Ioan Cuza" din Focşani şi, potrivit colectivului de profesori, are o activitate remarcabilă la clasă, cu rezultate deosebite ale elevilor.

"Formula de calcul eu am descoperit-o acum vreo doi ani. E vorba de descoperirea sumei produselor tuturor numerelor până la un număr dat. Lucrul acesta era foarte cunoscut şi nu este deloc greu de demonstrat cu ajutorul unui calculator pentru un 'n' concret. În schimb, pentru orice valoare a lui 'n', informaticianul nu mai poate să rezolve această problemă şi revine matematicianului această problemă. Matematicianul poate să o facă numai dacă descoperă care este formula şi ulterior să o demonstreze. Ori lucrul acesta nu fusese încă descoperit", a declarat Mihai Teodor.

După ce a descoperit formula, primul gând a fost acela de a o publica într-o renumită enciclopedie a numerelor prime, dar acest lucru nu a fost fără emoţii, după cum mărturiseşte profesorul. A fost nevoie ca problema să fie publicată mai întâi într-o revistă de specialitate din ţară, iar mai apoi, timp de două luni, problema a fost analizată de matematicieni, şi nu numai, din întreaga lume, pentru a vedea dacă anterior cineva a mai avut o idee asemănătoare.


Pagina a fost generata in 0.2871 secunde