Sindicaliștii de la ARSVOM au declanșat maratonul acțiunilor de protest

189
Sindicaliștii de la ARSVOM au declanșat maratonul acțiunilor de protest - fondprotest-1654710529.jpg

Articole de la același autor

Sindicatul Liber al Marinarilor din cadrul Agenției Române de Salvare a Vieții Omenești pe Mare – ARSVOM a reluat seria acțiunilor de protest față de intenția guvernanților de a desființa Agenția, urmând ca atribuțiile ei să fie preluate de Inspectoratul General pentru Situații de Urgență, din cadrul Ministerului de Interne.

Ieri, 8 iunie 2022, între orele 9.00 și 11.00, sindicaliștii și-au exprimat nemulțumirile pe platoul din fața sediului Prefecturii Județului Constanța.

„Am aflat că printre actele normative ce urmează a fi adoptate de Guvernul României în vacanța parlamentară se află și ordonanța prin care se va face acest transfer de atribuții. În prezent nu există un dialog între ministerele Transporturilor și Internelor cu salariații și sindicatul. Nici până la această dată nu știm în ce condiții se va efectua transferul. Cu ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, ne-am întâlnit pe 18 ianuarie 2022. Cu acel prilej, i-am expus solicitările noastre și dorința noastră de a rămâne în cadrul Ministerului Transporturilor în calitate de salariați civili și de a nu fi militarizați. Dânsul ne-a declarat că va ține cont de doleanțele noastre. Apoi, în timpul vizitei făcute în portul Constanța, a precizat că în afară de doleanțele salariaților va ține cont și de necesitățile privind restructurarea ARSVOM. La această oră nu știm în ce va consta această restructurare. În prezent, personalul navigant din ARSVOM este subdimensionat. Suntem 140 de marinari și lucrăm în ture pe cele 20 de nave existente. Săptămâna trecută au mai sosit două nave. Efectivul de personal actual asigură doar 30% din necesar. Nu se fac angajări, nu se scot la concurs posturile rămase vacante”, a declarat, pentru cotidianul „Cuget Liber”, Lucian Boris Alexe, liderul sindicatului.

Miercuri, o delegație a sindicaliștilor i-a înaintat prefectului o adresă prin care i se solicită sprijinul pentru realizarea unei întâlniri comune cu miniștrii Transporturilor și Internelor, pentru a se lămuri toate problemele.

Acțiunile de protest vor continua în zilele de 9 și 10 iunie.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.245 secunde