Unirea Principatelor Române / Drapel lung de 100 metri, purtat pe braţe de elevi pe străzi

207
Unirea Principatelor Române / Drapel lung de 100 metri, purtat pe braţe de elevi pe străzi - fotodrapel1-1674555957.jpg
Bacău. Un drapel lung de 100 metri a fost purtat pe braţe de zeci de elevi pe străzile oraşului Târgu Ocna, în cadrul unei manifestări menite să marcheze Unirea Principatelor Române, a declarat prefectul Lucian-Gabriel Bogdănel.

"Unirea de la 1859 a Principatelor Române este pe nedrept reţinută de istoriografie drept Mica Unire. În realitate, evenimentul este piatra de temelie a Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918 şi expresia unui consens politic vizionar, care a făcut ca Alexandru Ioan Cuza să fie ales domnitor şi în Moldova, şi în Ţara Românească, deopotrivă. Iar Principatele să îmbrăţişeze un destin istoric marcat de o evoluţie sub influenţa nemijlocită a valorilor occidentale, concomitent cu abandonarea lumii şi a moravurilor levantin-orientale", a declarat prefectul judeţului Bacău, citat de Agerpres.

Pornită de la fosta Mănăstire Răducanu, procesiunea s-a încheiat în piaţeta din centrul oraşului, unde, în jurul bustului marelui patriot paşoptist Costache Negri, s-a jucat Hora Unirii. 
sursa foto: Agerpres / Lucian-Gabriel Bogdănel


Pagina a fost generata in 0.6736 secunde