Universitatea Ovidius, deschisă la o colaborare cu partenerii academici din Turcia

200
Universitatea Ovidius, deschisă la o colaborare cu partenerii academici din Turcia - universitateaprintovidius2-1603209054.jpg

Articole de la același autor

Consulul general al Republicii Turcia la Constanţa, Emre Yurdakul, însoţit de consilierul pe probleme de educaţie din cadrul Ambasadei Republicii Turcia la Bucureşti, Seyfi Özkan s-au aflat săptămâna aceasta, într-o vizită de curtoazie, la Universitatea „Ovidius” din Constanţa (UOC). Temele abordate au avut ca punct de plecare proiectele de tradiţie dintre UOC şi cele ale universităţilor din Turcia, dar şi identificarea unor noi oportunităţi de colaborare, cum sunt proiectele cu finanţare europeană şi schimburile academice. La eveniment au participat rectorul Universităţii „Ovidius”, conf. univ. dr. Dan Marcel Iliescu, preşedintele Senatului UOC, prof. univ. dr. Diane Vancea, prodecanul Facultăţii de Istorie şi Ştiinţe Politice, conf. univ. dr. Daniel Citirigă şi dr. Metin Omer, cercetător în cadrul UOC.

Pe lângă caracterul de curtoazie, întâlnirea s-a concentrat pe câteva teme de interes pentru ambele părţi, Universitatea „Ovidius” fiind, tradiţional, deschisă la o colaborare specială cu partenerii academici din Turcia. Potrivit rectorului Dan Iliescu, dintre cele mai importante subiecte, s-au discutat principiile generale care să faciliteze studenţilor turci posibilitatea de a studia la UOC, atât în limba română, cât şi în engleză sau turcă, universitatea constănţeană fiind una dintre puţinele din ţară care au şi cursuri în limba turcă.

În acelaşi timp, se are în vedere, pe viitor, o colaborare cât mai strânsă între instituţia de învăţământ de la malul mării şi alte universităţi din Turcia, proiect care are, deja, câţiva piloni importanţi, prin schimburile Erasmus tot mai intense, conferinţele comune cu specialişti din domeniul Matematicii, Istoriei, Medicinei şi Ingineriei, cărora li se vor adăuga şi alţii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1913 secunde