Universitatea "Ovidius", la Târgul universităților românești organizat în Moldova

398
Universitatea

Articole de la același autor

Zilele acestea, în Republica Moldova se desfășoară cea de-a V-a ediție a Târgului universităților din România, în scopul promovării ofertei educaționale 2016.

La eveniment sunt prezenți și reprezentanți ai Universității "Ovidius", care fac parte din Comisia mixtă, formată din oficiali ai Ministerului Educației Naționale și Cercetării Științifice, ai Ministerului de Externe și ai celorlalte universități participante, care se va ocupa de procesul înscrierilor din centrele deschise special în Moldova.

Acest târg este organizat de Federația Asociațiilor de Basarabeni din România (FAB România) și are ca scop prezentarea ofertelor educaționale din peste 16 centre universitare ale României.

Pentru anul de studii 2016-2017, România oferă pentru cetățenii moldoveni 1.570 de burse pentru învățământul preuniversitar; 3.190 de burse - studii superioare și 700 de burse master.

Târgul Universităților se desfășoară în Chișinău (15-16 iulie), Bălți (17 iulie) și Cahul (18 iulie). Conform metodologiei de școlarizare a cetățenilor de origine etnică română, perioada de depunere a dosarelor pentru admitere la studii în România este 17-31 iulie. Dosarele urmează să fie depuse personal la sediile stabilite: Universitatea "Alecu Russo" (Bălți), Liceului Teoretic "Gheorghe Asachi" (Chișinău) și Liceul Teoretic "Ion Creangă" (Cahul) în prezența Comisiei mixte. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3746 secunde