"Vaccin" cultural. Seri de teatru la Pontul Euxin vizionate de acasă

375

Articole de la același autor

Pe toată perioada carantinei, studenții Facultății de Arte a Universității "Ovidius" vă vor încânta, cu o serie de spectacole reunite în cadrul Festivalul "Seri de teatru la Pontul Euxin". Singura diferență este că, de data aceasta, veți viziona spectacolele din fotoliul comod de acasă.

"În cadrul evenimentului online vom prezenta spectacole realizate de cadrele didactice și studenții facultății. Sperăm să vă bucurăm cu prospețimea, pasiunea, munca și dăruirea celor implicați în aceste spectacole. Dorim să vă oferim momente pline de emoție și de frumos. Gândim evenimentul ca pe un vaccin contra coronavirusului, stând acasă, în siguranță. Vă propunem un spectacol pe săptămână și pregătim și alte surprize", au declarat organizatorii.

Primul spectacol din cadrul festivalului a fost musicalul "Cocoșatul de la Notre-Dame", care a fost transmis live, în urmă cu câteva zile. Cel de-al doilea spectacol care va putea fi vizionat este "Zbor deasupra unui cuib de cuci", o altă producție a Facultății de Arte, care va putea fi urmărit joi, 2 aprilie, ora 18.00. Regia spectacolului stă sub bagheta prof. univ. dr. Daniela Vitcu, la asistență regie le regăsim pe asist. univ. drd. Mirabela Moroșanu și asist. univ. drd. Dana Cojan, coregrafia aparținând lect. univ. drd. Stela Cocârlea, iar muzica este semnată de Alexandru Neș.

"«Zbor deasupra unui cuib de cuci» este un spectacol despre... noi. Cum facem alegerile, cum ni le asumăm, ce percepții ciudate avem despre viață, deși poate ne este teamă să recunoaștem, cât de curajoși suntem în relațiile cu ceilalți, cu autoritățile, cu noi înșine, ce ne dorim de fapt, cum ne urmăm visurile, cum murim și, mai ales, merită să trăim? Moarte sau zi după zi de neființare? Spitalul de nebuni în care se petrece acțiunea este un spațiu în care fiecare dintre locatari este forțat să își creeze o viață, un «acasă». Nou venitul este cel care va destabiliza ordinea firească a lucrurilor și viețile croite cuminte de pacienții în halate albe, inocenți din punct de vedere social. Nu asta facem însă oare cu toții, preferând conformismul marilor revoluții ale firii?", a declarat pentru "Cuget Liber", decanul facultății, Daniela Vitcu.

Cadrul didactic a precizat că organizează acest eveniment din mai multe considerente. "În primul rând, m-am gândit la moralul studenților, apoi la starea de spirit a constănțenilor, așa că l-am gândit ca pe un vaccin cultural contra coronavirus. Este important să ținem oamenii în casă, iar acest lucru se poate face și prin artă. Gândim, în continuare, și alte manifestări artistice, avem în vedere copiii pentru care pregătim o surpriză online", a adăugat aceasta.

Link-ul de acces la spectacole va fi afișat cu două ore înainte pe pagina oficială de Facebook a Facultății de Arte: https://www.facebook.com/facultateadearte.teatru.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8579 secunde