Se strică vremea! Cod galben de ninsori în 14 județe

340
Se strică vremea! Cod galben de ninsori în 14 județe - dd-1585569514.jpg

Articole recomandate

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a emis, luni, o atenționare Cod galben de ninsori moderate cantitativ și viscol, valabilă din această seară în 14 județe, respectiv o informare de vreme deosebit de rece și precipitații mixte ce vizează majoritatea regiunilor, până joi dimineața, potrivit Agerpres.

Conform prognozei, în intervalul 30 martie, ora 22:00 - 1 aprilie, ora 10:00, pe durata Codului galben, în Carpații Meridionali și de Curbură, în sudul Transilvaniei, nord-vestul Munteniei, apoi și în vestul și nordul Olteniei și sudul Banatului temporar vor fi ninsori în general moderate cantitativ și se va depune strat de zăpadă local consistent. De asemenea, în zona montană înaltă, vântul va avea intensificări, cu viteze în general de 65 - 75 km/h, iar ninsoarea va fi viscolită, în special pe parcursul nopții de luni spre marți (30/31 martie).

Județele parțial vizate de atenționarea Cod galben sunt Vrancea, Buzău, Prahova, Dâmbovița, Alba și Hunedoara, respectiv integral județele Covasna, Brașov, Sibiu, Argeș, Vâlcea, Gorj, Caraș-Severin și Mehedinți.

Pe de altă parte, în intervalul 30 martie, ora 22:00 - 2 aprilie, ora 10:00, va fi în vigoare o informare de vreme deosebit de rece, precipitații mixte, intensificări ale vântului și brumă. Astfel, în majoritatea regiunilor, vremea va deveni deosebit de rece pentru această perioadă din an, pe parcursul zilelor de 31 martie și 1 aprilie, cu precădere în sudul țării, unde vântul ce va sufla în general moderat va amplifica senzația de frig.

În timpul nopților și al dimineților se vor înregistra temperaturi minime preponderent negative, local sub -5 grade și se va produce brumă, la început în jumătatea de nord, apoi și în cea sudică.

Din noaptea de luni spre marți (30/31 martie) până în dimineața de miercuri (1 aprilie), aria precipitațiilor predominant sub formă de ninsoare va cuprinde cea mai mare parte a zonei montane și a celei submontane, centrul și sud-vestul țării, unde se va depune strat de zăpadă. Totodată, în partea de sud-sud-est a teritoriului vor fi precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și trecător ninsoare.

Potrivit meteorologilor, vântul va prezenta local și temporar intensificări în toate regiunile, cu viteze mai mari, în general de 60 - 70 km/h în zona montană înaltă și cu rafale de 50 - 60 km/h în Muntenia, sudul Banatului și pe litoral.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1341 secunde