"Veneția" lui Petrașcu a ajuns la Constanța

304

Articole de la același autor

O expoziție inedită este găzduită de Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța. Pentru al treilea an consecutiv, reprezentanții casei Artmark vin cu o expoziție care cuprinde aproape 200 de obiecte de colecție. Este vorba de obiecte decorative, coarne de vânătoare, tolba lui Ceaușescu, un automobil istoric etc. Prețurile încep de la 100 de euro pentru obiectele decorative și cresc, cele mai scumpe fiind obiectele de artă plastică. 


Tabloul lui Ghe. Petrașcu, "Veneția" este evaluat între 12.000 - 18.000 de euro. De asemenea, este prezentată colecția de pictură a lui Dimitrie Știubei și lucrări ale lui Theodor Pallady. Vedetele expoziției rămân Petrașcu și Pallady.


Cele mai multe piese prezente în expoziție sunt realizate de comandorul pictor Știubei, care nu lipsea de pe pereții niciunei case bine situate din Constanța. 


Exponatele provin de la colecționari din țară, dar și din Constanța. Adina Matei, reprezentantul Casei Artmark, a declarat că se urmărește ca și piața de artă decorativă să fie promovată. La rândul lui, Valeriu Sângeorzan, tot reprezentant al Casei Artmark, a declarat că o carte de colecție despre istoria Chinei, care pe piață este cotată undeva la 1.500 de euro, aici, la această expoziție, prețul pornește de la 200 de euro.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5006 secunde