Vești bune pentru învățământ, la început de an

2728
6
Vești bune pentru învățământ, la început de an - vestibune-1451926992.jpg

Articole recomandate

Costul standard per elev, în învățământul din mediul urban, pentru anul 2016, crește de la 2.520 lei la 3.043 lei, iar în mediul rural, de la 2.898 lei la 3.499 lei. Guvernul a aprobat o hotărâre privind normele metodologice pentru determinarea costului standard per elev/preșcolar și stabilirea finanțării de bază a unităților de învățământ preuniversitar de stat care se asigură din bugetul de stat, din sume defalcate din TVA, prin bugetele locale. 


Costul standard reprezintă cheltuieli cu salarii, sporuri, indemnizații și alte drepturi salariale în bani, stabilite prin lege, precum și contribuțiile aferente acestora.
 
Prin aceeași hotărâre, este majorat și costul standard per elev/preșcolar privind cheltuielile cu pregătirea profesională, cu evaluarea periodică a elevilor și cheltuielile prevăzute la articolul bugetar "bunuri și servicii", de la 312 lei în 2015, la 321 lei. 


Actul normativ stabilește și coeficienții de diferențiere pentru costurile standard per elev/preșcolar și coeficienții de corecție pentru învățământul în limbile minorităților naționale, pentru cheltuielile cu salariile, sporurile, indemnizațiile și alte drepturi salariale în bani. 


Finanțarea de bază asigurată de la bugetul de stat pentru învățământul preuniversitar va fi majorată, în 2016, cu aproximativ 20%, comparativ cu anul în curs.


Comentează știrea

sibnet
11 ianuarie 2016
Extra lucru la domiciliu

Selectam colaboratori pentru activitate la domiciliu. Se poate lucra si part-time. Sunt necesare cunostinte minime de navigare pe internet, lucru cu fisiere pdf si word si minim studii medii. Detalii la adresa de email: [email protected]

Arpad
11 ianuarie 2016
Castiga cu PTC!

Castigati simplu si usor cu un site PTC care plateste rapid in PayPal, am dovada, activitatea ia maxim 10 minute zilnic, oricine o poate face doar sa aiba calculator, se pot castiga 90 de dolari lunar fara nicio investitie, insa cu eforturi si rabdare. Se poate castiga mai mult cu investitie. Detalii la [email protected]

gheorghe
15 ianuarie 2016
afacere

Ne dezvoltam si te asteptam ! - iti place sa comunici; -stii ca disciplina si determinarea sunt cheia succesului; -ai incredere in potentialul tau; -iti place sa iti fie apreciate meritele; -vrei sa castigi pe masura eforturilor tale. Suna complicat dar nu este deloc ! Nu este necesara experienta. Detalii la adresa : [email protected]

Ioana
15 ianuarie 2016
Faci bani online!

Vă puteți transforma viața în ceva frumos – o experiență de libertate, bucurie, sănătate, fericire și prosperitate – doar dorind asta și, în același timp, refuzând să acceptați și să întrețineți, în același timp, orice gânduri contradictorii. Totul depinde de voi. Asta scrie celebrul Brian Tracy în cartea "Succesul în viață". Căutăm urgent colaboratori part-time care vor să câștige bani în timpul liber, într-un proiect unic la nivel mondial. Oferim contract de comision. Pentru mai multe detalii, trimiteți mesajul PROIECT la adresa de email: [email protected]

Moșteanu dixit......
22 ianuarie 2016
"Cultură, învățământ" ?

"Crăciunul este mai mult o taină decât o sărbătoare" zice mnealui !... Înainte vreme, "de Crăciun" a fost (adevărat !) sărbătoare laică mare !. După "cre(ș)tinizare" data respectivă (din protoistorie) deveni taină... bisericească !

Ben
24 ianuarie 2016
cautam colaboratori

Sistem performant pentru succes ! Daca doresti rezultate, succes si prosperitate, este timpul sa te alaturi celui mai nou si mai performant program de lucru la domiciliu ! Noi iti oferim tot ceea ce ai nevoie: instruire GRATUITA si de cea mai buna calitate, inveti pas cu pas cum sa faci bani, contract de comision, un plan exceptional de dezvoltare si extindere in viitor. Mai multe detalii la adresa de e-mail: [email protected] numai pe mail trimite "Info".

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5404 secunde