Modificări legislative

Posesorii de arme, obligați să se supună testării psihologice în orice moment

418
1
Posesorii de arme, obligați să se supună testării psihologice în orice moment - fondarma-1451926942.jpg

Articole de la același autor

La sfârșitul anului trecut, au fost publicate în Monitorul Oficial modificările privind Legea armelor și munițiilor. Legea vine cu mai multe modificări, una dintre ele fiind examenul psihologic.

"Deținătorii de arme letale și neletale supuse autorizării sunt obligați să se supună examenului psihologic și/sau medical, la solicitarea expresă a structurilor de poliție competente, în situația în care acestea constată motivat că există indicii comportamentale temeinice care ar putea reclama necesitatea examinării psihologice și medicale, în vederea menținerii autorizării pentru a deține sau, după caz, a purta și a folosi arme și muniții letale sau neletale supuse autorizării.

Deținătorii de arme letale și neletale supuse autorizării sunt obligați să se supună examenului psihologic și/sau medical, la recomandarea expresă a medicului și/sau a psihologului, adresată autorității competente, în situația în care, în urma examenelor sau intervențiilor medicale/psihologice curente, constată indicii comportamentale temeinice care ar putea reclama necesitatea examinării psihologice și medicale, în vederea menținerii autorizării pentru a deține sau, după caz, a purta și a folosi arme și muniții letale sau neletale supuse autorizării", se arată în prezenta lege.

"Mi se pare o idee foarte bună. Permisul de port armă se validează la cinci ani. Este o perioadă foarte lungă, iar un individ poate avea devieri de comportament în urma unui eveniment negativ care l-a marcat. Poate deveni agresiv și se poate întâmpla o tragedie. Nu de puține ori vedem în cazul unor conflicte că unii dintre cei implicați scot pistoalele pentru a intimida și, unii chiar și trag", a declarat, pentru "Cuget Liber", Ion Panaitescu, un constănțean cititor al ziarului nostru.

Ce noi obligații au cabinetele psihologice

De asemenea, în ceea ce privește cabinetele psihologice, a fost adăugat un alineat care menționează obligațiile acestora.

"Unitățile psihologice certificate în condițiile Legii nr. 213/2004 privind exercitarea profesiei de psiholog cu drept de liberă practică, înființarea, organizarea și funcționarea Colegiului Psihologilor din România, cu modificările ulterioare, și unitățile medicale autorizate sunt obligate să păstreze evidența examinărilor în registre speciale și să transmită Inspectoratului General al Poliției Române, în termen de până la cinci zile, rezultatul examinărilor cu privire la îndeplinirea condițiilor prevăzute la alin. (1) lit. e), în situația în care au fost emise recomandări de reexaminare sau avizul de inaptitudine", se mai precizează în noua lege.

Comentează știrea

1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Articole pe aceeași temă

Marţi, 15 Septembrie 2015
Stire din Sănătate : "Doula - sprijin în timpul nașterii"
Pagina a fost generata in 0.3356 secunde