Suflet de copil, în prag de Paște

Concurs "Vin sărbătorile! Mamă, unde ești?"

685

Articole recomandate

Zeci de lucrări de la elevi din întreaga țară au fost înscrise în competiția pentru podiumul proiectului "Datini, obiceiuri și tradiții din filonul credinței populare (Paște și Crăciun)". Pentru cele patru secțiuni ale concursului s-au înscris, anul acesta, elevi din cele mai îndepărtate colțuri ale țării. Creații din Vatra Dornei sau sate bihorene, din Călărași sau Argeș, din Caraș-Severin sau Botoșani, dar și din județul Constanța au pus la grea încercare juriile. Prin sensibilitatea și talentul transpuse în cuvinte sau culori, multe dintre lucrările înscrise în concurs au stârnit o lacrimă în colțul ochilor spectatorilor și juraților.
Au concurat cu succes lucrări realizate de învățăcei aflați în primul an de școală cu cele ale unor liceeni ce frecventează cursurile unor prestigioase licee de artă, tema pascală dovedindu-se una pe cât de grea, pe atât de îndrăgită de tinerii artiști.
Cele patru secțiuni ale concur-sului au fost "Obiceiuri și legende pascale locale", "Ouă încondeiate", "Postere" și concursul literar "Patimile și învierea Domnului".
Premierea celor mai reușite lucrări a avut loc într-un cadru festiv, pe scena Palatului Copiilor din Constanța, spectacolul susținut de această dată de elevii școlii organizatoare "Dr. Constantin Angelescu" alături de colegi de-ai lor de la alte instituții de învățământ constănțene, fiind dedicat aceluiași miracol al Învierii Domnului.
Creații literare precum cea intitulată "Vin sărbătorile! Mamă, unde ești?", a unei fetițe ce crește departe de părintele ei plecat la muncă în străinătate, dar și povestea Învierii Mântuitorului redată în imaginile deși stângace, pline de expresivitate și in-ventivitate ale unor copii de clasa I au fost îndelung admirate de cei prezenți la spectacolul festiv organizat cu prilejul încheierii primei etape a concursului.
"Ne-am bucurat nespus să vedem că tema aleasă de noi pentru această etapă a stârnit multe minți agere de copii și i-a provocat la o competiție artistică inedită. Interesul manifestat de atâția copii din întreaga țară față de acest proiect a demonstrat încă o dată că cei mai buni mesageri ai culturii, ai religiei și ai tradițiilor sunt tot ei, copiii, care, prin creațiile lor ne-au emoționat și de această dată până la lacrimi. Acum, la finalul acestei etape dedicate Sărbătorilor Pascale, pe care nu putem să o calificăm decât un real succes, așteptăm cu nerăbdare să lansăm și cea de-a doua etapă a proiectului, cea dedicată Crăciu-nului", a declarat, pentru "Cuget Liber", prof Icbal Anefi, director al Școlii "Dr. Constantin Angelescu" din Constanța.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6188 secunde