Vlad-Ștefan Mateciuc, elev al Liceului ”Callatis”, între cei mai talentați în domeniul securității cibernetice

9777
Vlad-Ștefan Mateciuc, elev al Liceului ”Callatis”, între cei mai talentați în domeniul securității cibernetice - x-liceul-callatis-1728914827.jpg

Articole de la același autor

Ediția de anul acesta a European Cyber Security Challenge – ECSC 2024 (Campionatul European de Securitate Cibernetică 2024), desfășurată în perioada 8-11 octombrie în Italia, la Torino, a adus României o clasare pe locul 8 din 37 de echipe participante la competiție, formate din cei mai talentați tineri în domeniul securității cibernetice din Europa.

Alături de cei patru elevi bucureșteni, care au reprezentat România în cadrul ECSC s-a numărat și Vlad-Ștefan Mateciuc, de la Liceul Teoretic „Callatis” din Mangalia.

Cei cinci elevi au fost coordonați de George-Marius Șinca – lector univ. dr., Universitatea „Emanuel” din Oradea, coordonator principal, și Ancuța-Dumitrița Doce – manager superior securitate cibernetică, Directoratul Național de Securitate Cibernetică din București, coordonator adjunct. 

Pentru a reprezenta România la campionatul european, candidații pasionați de cyber trebuie să participe inițial la Campionatului Național de Securitate Cibernetică - RoCSC sau, începând de anul acesta, la Olimpiada de Securitate Cibernetică, competiții organizate de Serviciul Român de Informații (prin intermediul Centrului Național Cyberint), Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC), Asociația Națională pentru Securitatea Sistemelor Informatice (ANSSI) și Ministerul Educației, împreună cu parteneri privați.

Tinerii interesați de dezvoltarea abilităților tehnice de profil se pot pregăti pentru Campionatul National de Securitate Cibernetică sau pentru Olimpiada de Securitate Cibernetica pe platforma educațională online CyberEdu, un spațiu digital de antrenament în care se regăsesc majoritatea exercițiilor propuse în edițiile anterioare ale ROCSC și ECSC, precum și alte exerciții construite pentru competiții de securitate cibernetică internaționale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6061 secunde