Ziua Mondială a Filosofiei, motiv de reflecții și provocări

230
Ziua Mondială a Filosofiei,  motiv de reflecții și provocări - ziuamondiala-1447787391.jpg

Articole de la același autor

A treia zi de joi din noiembrie este desemnată de UNESCO drept Ziua Mondială a Filosofiei, prilej cu care, sub titlul "Filosofia Azi", Asociația "Noua Acropolă" își propune să dezbată importanța filosofiei active pentru viața omului contemporan, ca metodă practică de formare a caracterului și cucerire de sine, care ne poate permite să fim participanți activi și creatori la lumea în care trăim.

Identificarea valorilor care trebuie să constituie coloana vertebrală a civilizației reprezintă datoria fundamentală a culturii, care vine să înnobileze demersul filosofiei. Voluntariatul completează aceste demersuri oferindu-ne, pe lângă o implicare directă pentru binele comunității, și șansa de a fi modele responsabile pentru viitor.

Așadar, constănțenii pasionați de filosofie sunt așteptați joi, 19 noiembrie, și vineri, 20 noiembrie, în aula "Adrian Rădulescu" a Muzeului de Istorie Națională și Arheologie, să dezbată teme de actualitate precum "Filosofie pentru caracter" sau "Voluntariat pentru viață". 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 23 Octombrie 2015
Stire din Cultură-Educație : Sesiune națională la Muzeul Marinei
Pagina a fost generata in 0.6094 secunde