12 persoane, la spital cu trichineloză după ce au mâncat carne de porc infectată

266
12 persoane, la spital cu trichineloză după ce au mâncat carne de porc infectată - carnedeporc33787300-1357650531.jpg

Un număr de 12 persoane din aceeași familie, din comuna gălățeană Ghidigeni, au ajuns la spital, fiind diagnosticate cu trichineloză, după ce au mâncat carne de porc infectată.

Potrivit directorului Direcției de Sănătate Publică (DSP) Galați, Valentin Boldea, citat de realitatea.net, în total au fost identificate 32 de persoane care au mâncat carne de porc infectată cu trichinella spiralis, iar până în prezent 12 persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce au acuzat febră și vărsături.


Valentin Boldea a precizat că persoanele care au consumat carne infectată sunt rude și au spus medicilor că au cumpărat, înainte de sărbători, un porc pe care l-au sacrificat fără să facă însă testarea trichinoscopică.


"După ce au mâncat din carnea de porc, li s-a făcut rău, iar dacă luni au ajuns la Spitalul de Boli Infecțioase două persoane, în această dimineață s-au mai prezentat alte zece. Pacienții internați au simptome ale infecției cu trichinella spiralis - febră, vărsături", a declarat Boldea, menționând că aceștia vor rămâne sub supraveghere medicală la spital, iar restul celor care au consumat aceeași carne vor fi supravegheați de medicii de familie din localitate.


De la toți pacienții s-au prelevat seruri care vor fi transmise la Institutul Cantacuzino. Direcția Sanitar Veterinară și de Siguranța Alimentelor a confirmat că animalul era infectat cu trichinella spiralis și a dispus confiscarea a 56 de kilograme de carne, care nu fusese consumată încă, completează realitatea.net.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5542 secunde