A venit frigul. Cum alegi cele mai "sănătoase" pilote, perne și lenjerii

1152
A venit frigul. Cum alegi cele mai

Articole recomandate

Toamna și-a intrat în drepturi depline, iar în lunile care urmează ne așteaptă temperaturi scăzute, care ne vor obliga să scoatem așternuturile de pat groase: pilote, pături sau plăpumi. Iată ce recomandă medicii dermatologi dacă trebuie să cumpărați astfel de lucruri:

Pilote din puf sau pene!

Pilotele umplute cu pene sau puf sunt foarte ușoare și călduroase. Acestea sunt prevăzute cu cusături care formează romburi sau pătrate ce permit ca puful să fie distribuit în mod egal pe întreaga suprafață. De asemenea, grosimea stratului atinge maximum de confort. Potrivit Click pentru femei, medicii dermatologi recomandă pilotele umplute cu puf sau pene. În cazul în care anumite persoane suferă de alergii, pot alege pilote din materiale sintetice hipoalergenice, care au un risc foarte scăzut de a determina acutizarea unor alergii.

Alege în funcție de anotimp!

Pilotele sunt de mai multe feluri: pot fi groase, potrivite numai iarna, mai simple și chiar pilote pentru patru anotimpuri. Acestea din urmă sunt destinate persoanelor care suferă de diferite alergii, copiilor, persoanelor în vârstă sau oricăror persoane care preferă să doarmă pe un material ce nu conține microbi, acarieni sau bacterii. Aceasta deoarece pilota pentru patru anotimpuri este fabricată din microfibră și se poate spăla la mașina de spălat la o temperatură de peste 90 de grade Celsius.

Pilota cea mai practică

Pilota pentru patru anotimpuri este făcută astfel încât să poată fi folosită în toate anotimpurile, deoarece este compusă din două straturi: pilota de vară (umplută cu material siliconizat 120g/mp și pilota de primăvară toamnă umplută cu material siliconizat 200 g/mp. Astfel, prin lipirea celor două straturi sau a celor două pilote cu ajutorul unei barete de tip arici, se obține o pilotă pentru iarnă.

Cum să îngrijești plapuma

Dacă ai deja o plapumă bună, pentru că se spală și se curăță mult mai greu, aceasta trebuie îngrijită și păstrată cu foarte mare atenție. În primul rând, trebuie îmbrăcată într-un cearșaf natural, de preferat din bumbac. În al doilea rând, plapuma se aerisește bine înainte de venirea sezonului rece și se dă periodic la curățat. Dacă avem o plapumă veche, aceasta trebuie păstrată într-un loc ferit de umezeală, pentru a nu prinde mucegai, care, după cum se știe, este un puternic alergizant. De aceea, păstrarea plapumei se va face într-un sac special, confecționat din bumbac. În niciun caz nu păstrați plapuma în saci de plastic!

Alegerea pernelor și a lenjeriei

Puful de gâscă albă este umplutura de cea mai bună calitate pentru pernele de pat. Ele sunt costisitoare și necesită scuturare frecventă, dar se adaptează ușor la pozițiile de dormit. În ceea ce privește lenjeria de pat fabricată din bumbac și poliester, aceasta este rezistentă la șifonare, durabilă și accesibilă ca preț. Pe de altă parte, cearșafurile din bumbac 100% sunt cele mai recomandate deoarece nu lasă corpul să transpire, absorb umezeala și previn afecțiunile pielii.

Nu umpluturii sintetice!

Specialiștii dermatologici au și ei câteva sfaturi. Medicii spun că materialele sintetice favorizează transpirația, iar acest lucru poate duce la apariția afecțiunilor micotice, candidoze genitale, infecții bacteriene sau eczeme. Riscul de apariție a acestor afecțiuni este cu atât mai mare cu cât contactul cu materialele sintetice este de mai lungă durată, cum este cazul lenjeriei de pat. Mai mult, contactul cu materialele sintetice poate determina accentuarea mâncărimii pielii în cazul persoanelor cu pielea uscată. Pentru a evita aceste riscuri, optați pentru materiale cât mai naturale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 24 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Modele de amenajări pentru baie
Marţi, 24 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Cum alegem corect corpurile de iluminat
Joi, 19 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Decoruri de toamnă pentru casa ta
Marţi, 17 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Cum alegi un decor unisex acasă
Pagina a fost generata in 1.6977 secunde