Cum să ai grijă de flori, la început de toamnă

283
Cum să ai grijă de flori, la început de toamnă - 18septdecorattoamna-1379522868.jpg

Articole recomandate

Toamna abia și-a trimis solii, însă, ușor-ușor, grădina va începe să-și piardă prospețimea și își va revendica dreptul la repaos. 

Totuși, pentru a vă bucura pe tot parcursul toamnei de o grădină frumoasă, aceasta trebuie pregătită cu grijă chiar din această perioadă. Așadar, începeți scoțând plantele trecute din pământ și înlocuindu-le cu flori anuale de sezon. Există posibilitatea alegerii dintr-o varietate bogată de flori care țin până la prima zăpadă: dalii, tufănele, crizanteme, ochiul boului, panseluțe, micșunele, clopoței, garoafe turcești și, de ce nu, Erica și Calluna, care pot înflori chiar și iarna. Tufe și liane cu frunziș. Dacă spațiul permite, se pot adăuga în peisajul grădinii o serie de tufe și liane cu frunziș sau fructe colorate în nuanțele toamnei, de la galben ruginiu până la roșu arăminiu: Hedera helix, Hedera canariensis, Euonymus, Buxus sempervirens bicolor și altele. Plante veșnic verzi. Pentru a avea plante veșnic verzi în grădină, chiar și pe timpul iernii, vă puteți orienta spre specii de tuia, ienuperi sau brazi, care vor asigura acest efect de prospețime. Or, cel mai indicat moment pentru a le planta este chiar începutul toamnei. Nu trebuie pierdută ocazia plantării și a câtorva flori de care puteți să vă bucurați în primăvara următoare: zambile, lalele, narcise, crocuși, lăcrămioare, ghiocei, iriși.

Pont! Având în vedere că toamna este abia la început, plantele perene se divizează, după care se mută în alte locuri din grădină! Dacă nu rezistă în pământ iarna - gen dalii, begonia, gladiole, tuberoze etc., scoateți bulbii și plantați-i în ghivece cu pământ tratat, apoi depozitați-le în beciuri sau subsoluri.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 19 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Decoruri de toamnă pentru casa ta
Marţi, 17 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Cum alegi un decor unisex acasă
Marţi, 17 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Florile de toamnă înveselesc grădina
Vineri, 13 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Cum să ai o locuință fresh
Pagina a fost generata in 1.6777 secunde