Cum să-ți faci locuința lună cu lămâie

327
1
Cum să-ți faci locuința lună cu lămâie - 18septfond2-1379522803.jpg

Articole recomandate

Tot ce este natural face bine sănătății! Așadar, încercați ca și mediul în care trăiți, extrem de important pentru confortul psihic și fizic, să fie permanent purificat cu produse naturale. Iar lămâia ar putea fi prima pe lista acestor produse!

Fără doar și poate, me-dicii avertizează pe toate căile posibile că igiena, curățenia sunt cele care asigură baza unui me- diu de viață sănătos. Din păcate, deși avem chiar sub ochii noștri, zi de zi, produse naturale extrem de eficiente pentru a ne face locuința bec, nu în-totdeauna știm să le exploatăm. Lămâia, de exemplu, este folosită din timpuri străvechi pentru lustruirea casei, datorită capacității extraordinare a acestui fruct de a curăța, de-zinfecta și schimba miro-sul casei. Iată doar câteva dintre modurile în care o puteți folosi în diverse scopuri.

Pune pe fugă mirosurile grele

Mirosurile neplăcute din frigider vor dispărea ca prin minune dacă pui o jumătate de lămâie în interior, pe ușă. Iar zeama de lămâie o poți folosi pentru a împrospăta mirosul unei camere în care s-a fumat, îmbibând cu ea un burete de bucătărie pe care îl plasezi în acea cameră, pus într-un vas. Tot cu zeamă de lămâie speli mai bine vasele și tacâmurile în care s-a servit pește.

Insecticid natural

Pentru a îndepărta furnicile este de ajuns să pui coji de lămâi în principalele locuri pe unde trec. Uleiul esențial conținut de coji le va face să dispară, ca să nu mai vorbim că este și o metodă prietenoasă cu mediul înconjurător.

Curăță neagresiv calcarul și murdăria

Un burete îmbibat cu zeamă de lămâie elimină calcarul depus pe gresie, faianță sau de pe oricare alte obiecte cas-nice. Cu acest burete freci bine zona murdară, dar la fel de ușor o poți curăța și cu o jumătate de lă-mâie. Chiar și aparatele electrocasnice le poți face să strălucească de curățenie frecându-le cu o bucățică de lămâie stoar-să bine înainte. La sfârșit, clătește bine și șterge cu o cârpă moale.

Curăță obiectele din piele

Mobilierul acoperit cu piele sau orice alt obiect din piele vor arăta ca noi dacă le cureți cu un ames-tec de zeamă de lămâie și albuș de ou. După aceea, petele le vei freca folosind lapte hidratant, care ajută și la protejarea pielii de murdărie.

Lustruiește argintăria

Se știe prea bine că toate bijuteriile din argint au tendința să-și schimbe culoarea odată cu tre-cerea timpului. Nu e de-loc greu să le dai o nouă față dacă le cureți cu un burete umezit în zeamă de lămâie. Clătește-le imediat din abundență cu apă călduță și șterge-le cu o bucată de pânză fină. În același mod poți curăța și tacâmurile din inox sau din argint. O altă metodă este să le pui în zeamă de lămâie și apă (o parte zeamă de lâmâie la cinci părți de apă) cu care să le freci foarte bine.

Având în vedere că este perioada curățeniei de toamnă, lămâia și-ar putea revendica un loc aparte în categoria produselor naturale de curățenie, mai ales că tendința de a folosi cât mai puține produse chimice de curățenie câștigă din ce în ce mai mult teren în ziua de azi.

Comentează știrea

casnica
19 septembrie 2013
Lamaia

De acord dar la 9 lei kg ne costa cam scump!

Articole pe aceeași temă

Joi, 19 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Decoruri de toamnă pentru casa ta
Marţi, 17 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Cum alegi un decor unisex acasă
Marţi, 17 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Florile de toamnă înveselesc grădina
Vineri, 13 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Cum să ai o locuință fresh
Pagina a fost generata in 3.1559 secunde