Îți dorești o casă modernă? Iată ce trebuie să faci!

586
Îți dorești o casă modernă? Iată ce trebuie să faci! - 12septfondcasamoderna-1378985563.jpg

Articole recomandate

Fie că este vorba de living, dormitor, bucătărie, hol etc., amenajarea unei încăperi ar trebui să respecte câteva reguli, considerate de bază și, indiscutabil, adaptate timpurilor pe care le trăim.

În orice încăpere trebuie să existe un punct de interes, adică un element care să atragă atenția fie prin design, fie prin culoare sau alte calități, sunt de părere specialiștii Unica.ro. Poate fi vorba de o piesă de mobilier, un șemineu, un tablou sau orice alt element mare, care să magnetizeze privirile. Asta nu înseamnă că trebuie să încarci decorul cu prea multe piese care sar în ochi.

Ordinea cumpărării pieselor

Mobila, covorul, draperiile se aleg primele și abia apoi te poți gândi la decorațiuni. Chiar dacă ai văzut cel mai frumos lampadar din lume, e bine să nu îl cumperi până când nu ai celelalte piese așezate la locul lor sau măcar alese. Altfel, e posibil să nu se potrivească deloc.

Nu blocați căile de acces

Când așezi mobila, ai grijă să nu blochezi "căile de acces" naturale, de exemplu calea cea mai scurtă dintre două uși, calea cea mai scurtă dintre o ușă și un dulap etc.

Păstrarea proporțiilor

Orice obiect pe care îl așezi în cameră trebuie să fie proporțional ca dimensiuni cu celelalte obiecte, dar și cu încăperea în sine. De exemplu, o canapea uriașă cu multe perne pufoase arată foarte urât într-o cameră mică și cu tavan foarte jos.

Formele rotunde, calmante

Majoritatea elementelor dintr-o cameră - covoare, tablouri, mese - au unghiuri de 90 de grade, ceea ce "agresează" ușor privirea. Nu uita să introduci în decorul tău elemente cu formă rotundă, care cal-mează ochiul. Poți alege un covor rotund, o măsuță de cafea rotundă sau textile cu imprimeuri rotunde.

Contrastul și ritmul

Contrastul este absolut necesar pentru a adăuga camerei acel "ceva" care o scoate din banal. Cel mai simplu este să creezi contraste între culori. În același timp, orice cameră are nevoie de ritm, adică de repetarea anumitor elemente. De pildă, imprimeul de pe covor va fi prezent și pe câteva perne sau pe draperii sau culoarea canapelei va fi aceeași cu a vazelor de flori.

Culoarea pereților se alege întotdeauna ultima

Deși pare elementul cel mai vizibil și, evident, important dintr-o cameră, culoarea pereților se alege abia la final, când deja te-ai hotărât asupra mobilei, parchetului, ușilor, etc. Indiscutabil, se face trimitere la cazurile când pereții nu vor fi albi, ci colorați.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 13 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Cum să ai o locuință fresh
Marţi, 10 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Cum să ai o mansardă de poveste
Marţi, 03 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Idei pentru recondiționarea mobilei
Pagina a fost generata in 2.0337 secunde