Cum să ai o mansardă de poveste

531
Cum să ai o mansardă de poveste - 9septfondmansarda-1378730305.jpg

Articole recomandate

Ai mansardă, însă nu știi cum ai putea să aranjezi acest spațiu ca să fie și util, și relaxant, și cochet. Cu puțină imaginație și câteva idei ale specialiștilor Construct.ro, nu numai că vei economisi bani și spațiu, dar te vei alege și cu o încăpere de vis.

Pentru a transforma mansarda într-un loc excepțional, poți să amenajezi un dormitor în acest spațiu. De obicei, mansarda unei case este folosită mai mult pe post de spațiu de depozitare a lucrurilor mai vechi, însă este păcat să nu profiți de acest loc cu aer ușor mistic. Și asta cu atât mai mult dacă familia ta s-a mărit și trebuie să suplimentezi spațiul din casă. În plus, poate fi o cameră ideală pentru oaspeți sau pentru un chiriaș.

Mizează pe culori deschise și pe un stil simplu de amenajare, dar primitor și confortabil. Adaugă personalitate camerei prin elemente rustice, covoare cu modele interesante, lenjerii cu imprimeuri vesele și alte obiecte care să imprime un aspect cald și familiar.

Dacă spațiul mansardei este foarte restrâns, va trebui să te limitezi la un dormitor mai mic, însă pe care îl poți transforma într-un loc magic pentru copii. Dulapurile montate în perete vor reprezenta un spațiu de depozitare perfect pentru rechizite. Totodată, ame-najarea mansardei într-un dormitor de copii trebuie să fie creativă și distractivă. Puteți picta împreună pereții camerei, puteți lipi diferite autocolante sau puteți agăța decorațiuni handmade. De aseme-nea, un pat cu baldachin poate fi un vis devenit realitate. Finisajele romantice și aerul vintage vor transforma mansarda într-un spațiu de vis, ideal pentru camera unei fete sau pentru un dormitor de tineri căsătoriți.

Transformarea mansardei într-un loc de joacă

Amenajarea unui loc de joacă la mansardă se poate dovedi chiar utilă, având în vedere cât de obositoare și enervantă poate fi, uneori, strângerea jucăriilor de prin toată casa. Tot ce trebuie să faci este să pui niște dulapuri, să prinzi câteva rafturi și să faci rost de câteva cutii de depozitare pentru jucăriile mai mici. Fă camera cât mai confortabilă și amenajeaz-o în stil ludic, pentru ca spațiul să fie unul de poveste.

Amenajează un dressing

Doar o mansardă poate să îți ofere liniște și clipe magice atunci când construiești noi ținute vestimentare originale. În acest caz, amenajarea mansardei nu va fi dificilă, pentru că ai nevoie doar de câteva rafturi sau dulapuri pentru încălțăminte și haine, de una sau două oglinzi, un taburete și mici piese de decorațiuni. Poți să apelezi la specialiști pentru a face un dressing pe comandă sau poți improviza unul prin cumpărarea obiectelor necesare.

Confortul interior. Căldura trebuie să rămână în interior sau afară? Vrei mai multă sau mai puțină lumină? Gama variată de rulouri exterioare te ajută să reglezi atât temperatura interioară, cât și lumina.

Priveliștea: Se știe că cea mai frumoasă priveliște se obține de la nivelul cel mai de sus. Pentru a beneficia de o priveliște panoramică, alege ferestre de mansardă cu articulare în partea superioară și experimentează cum natura pătrunde în interior. Fără doar și poate, traiul într-un asemenea spațiu va fi relaxant și plin de farmec.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 03 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Idei pentru recondiționarea mobilei
Marţi, 27 August 2013
Stire din Diverse : Amenajează veranda cu stil
Pagina a fost generata in 1.7017 secunde