Lucrări de septembrie în grădină

70

Articole recomandate

Odată cu instalarea lunii septembrie ne pregătim, evident, de întâmpinarea sezonului răcoros. Dacă locuim la curte, este momentul să ne îngrijim de plantele din grădină și să le punem la… adăpost.

Conifere. Dacă aveți specii de conifere va trebui să le feriți de omizi, tot mai prezente în această perioadă. În plus, ploile vor duce la înmulțirea ciupercilor de pe lângă copaci. Ar trebui îndepărtate rapid, pentru că pot determina veștejirea pomilor.

Covorul de frunze. Întrucât urmează perioada când în grădină se formează un adevărat covor foșnitor, plin de frunze îngălbenite, va trebui să le îndepărtați.

Sădiți copaci. La sfârșitul lunii septembrie puteți sădi câțiva copaci în locurile goale ale grădinii, întrucât în această perioadă șansele de a se putea prinde și rodi sunt destul de mari.

Afânarea pământului. Menținerea unui pământ cât mai afânat în grădină reprezintă un mare avantaj pentru plante. De aceea, acolo unde locul vă permite, puteți încerca să arați anumite porțiuni pentru afânare și pentru aerisirea solului din jurul plantelor.

Recuperații bulbii. Întrucât florile nu sunt la fel de rezistente la frig ca și copacii, puteți încerca să opriți bulbii în anumite recipiente de păstrare pentru iarnă și să-i răsădiți la primăvară.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 03 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Idei pentru recondiționarea mobilei
Vineri, 30 August 2013
Stire din Diverse : Florile lunii septembrie
Marţi, 27 August 2013
Stire din Diverse : Amenajează veranda cu stil
Pagina a fost generata in 1.801 secunde