Ai gătit cu usturoi și îți miros mâinile?

236
Ai gătit cu usturoi și îți miros mâinile? - usturoi-1416407202.jpg

Articole recomandate

Se știe prea bine că mâncărurile aromate cu usturoi sunt extrem de gustoase, dar nu e nimic mai neplăcut decât să îi simți mirosul pe mâinile tale. Culinaria.ro are soluțiile potrivite care să te scape de această problemă:

Oțel inoxidabil: Unii spun că e doar un mit, dar chiar funcționează. După ce ai terminat de curățat, tocat sau mărunțit usturoiul freacă-ți degetele de un obiect făcut din oțel sub apă rece. Poate să fie partea neascuțită a cuțitului preferat, o oală sau o lingură.

Cafea: Poți să schimbi mirosul puternic de usturoi impregnat în piele pe unul mult mai plăcut de cafea. Fie îți freci mâinile cu câteva boabe de cafea, fie îți exfoliezi mâinile cu cafea măcinată, frecând bine degetele care au intrat în contact direct cu usturoiul.

Sare și lămâie: Freacă mâinile cu o felie de lămâie și puțină sare și vei scăpa cât ai clipi de mirosul nepalcut. Atenție, însă, pentru aceste două ingrediente pot să afecteze o piele sensibilă în timp. Nu e un truc potrivit dacă pielea mâinilor tale este deja iritată sau crăpată.

Dacă niciunul din aceste trucuri nu îți e pe plac, atunci poartă mănuși data viitoare când lucrezi cu usturoiul, deși munca nu îți va fi prea ușoară. Important este să nu renunți la beneficiile pe care ți le poate aduce usturoiul și să continui să gătești cu el.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 20 Ianuarie 2014
Stire din Sănătate : Cu ce înlocuim antibioticele
Marţi, 14 Februarie 2012
Stire din Sănătate : Cum scăpăm de durerea în gât
Pagina a fost generata in 3.0428 secunde