Sfaturi utile în bucătărie

199
Sfaturi utile în bucătărie - sfaturi-1416407225.jpg
1. Când faci carne la grătar, scoate bucățile din frigider cu o oră înainte de a le pregăti, astfel încât carnea să ajungă la temperatura camerei.

2. Pregătește-ți ingredientele și ustensilele necesare înainte de a te apuca de gătit. Taie legumele, pregătește carnea și prepară sosurile, așa vei economisi mai mult timp în fața cratiței și vei fi mai atent la preparararea mâncării.

3. Pentru a obține mai mult suc din citrice, presează-le cu ajutorul palmei pe o suprafață rigidă, timp de un minut. O alternativă mai comodă ar fi să încălzești lămâile la cuptorul cu microunde pentru 10-15 secunde.

4. Piureul de cartofi este una dintre cele mai apreciate garnituri și merge "asortat" cu fripturi și mâncăruri cu sos. Pentru ca preparatul să aibă o textură pufoasă, trebuie să strecori apa de cartofii fierți și să-i pui din nou în oala încinsă, într-un recipient acoperit ermetic, timp de cinci minute. Un plus de savoare se obține dacă adaugi puțină smântână sau câteva lingurițe de unt.

5. Dacă vrei să te asiguri că ouăle prăjite nu se vor mai lipi de fundul vasului, ai grijă ca spatula pe care o folosești să fie încălzită, mai întâi, în uleiul încins. În plus, pentru a preveni lipirea mâncărurilor este necesar să folosești cratițe cu fundul gros, pe care să le cureți cu soluții nonabrazive și să nu le ții pe foc, goale, pentru prea mult timp.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 12 Noiembrie 2014
Stire din Diverse : Cum să conservați conopida în oțet
Miercuri, 22 Octombrie 2014
Stire din Diverse : Din secretele bucătarilor profesioniști
Joi, 28 August 2014
Stire din Diverse : Din secretele gemului de prune
Miercuri, 24 Septembrie 2014
Stire din Cetățenești : Trucuri în bucătărie
Joi, 18 Septembrie 2014
Stire din Cetățenești : Trucuri în bucătărie
Pagina a fost generata in 1.6186 secunde