Din secretele bucătarilor profesioniști

271
Din secretele bucătarilor profesioniști - secretebucat-1413901774.jpg

Articole recomandate

De multe ori ne reproșăm că mâncarea gătită acasă nu are același gust ca aceea din restaurantele de top. Desigur, în bucătăriile restaurantelor se folosesc ustensile și aparatură care nu există într-o bucătărie normală. Cum reușesc bucătarii de top să dea un gust divin mâncărurilor? Iată ce notează food-hacks.wonderhowto.com:
1. Gătesc mâncarea la foc iute
Puțini sunt cei care nu se tem să gătească la temperaturi ridicate… Însă friptura nu va prinde acea crustă delicioasă la foc mediu și nici legumele nu-și vor păstra textura fermă dacă sunt fierte la foc mic. Desigur, asta nu înseamnă că de acum înainte trebuie să gătești toate alimentele la foc mare. Din când în când, însă, trebuie să faci și excepții! Cum îți dai seama când trebuie să gătești la foc mic, mediu sau iute? Gândește-te la textura pe care vrei să o obții. Focul iute gătește alimentele la suprafață mai repede decât în interior așa că, dacă vrei ca friptura să fie moale, gătește-o la foc mic. Totuși, dacă vrei acea crustă arămie, crocantă, dă focul mare!
2. Pregătesc toate ingredientele înainte
Dacă și tu ești unul dintre cei care intră în panică în momentul în care trebuie să pună ceapa netăiată încă la călit, atunci știi că să ai toate ingredientele cântărite, curățate și tăiate înainte de a te apuca de gătit îți ușurează treaba. Una dintre primele lecții pe care le învață bucătarii profesioniști este aceea că ingredientele trebuie să fie pregătite în avans.
Așadar, înainte de a începe să gătești, înșiră la îndemână toate ingredientele necesare rețetei, de la ulei, la condimente. Astfel, vei fi cât se poate de eficient.
3. Folosesc foarte multă ceapă
Ceapa este unul dintre cele mai subapreciate ingrediente în bucătăriile comune. Aceasta, însă, poate fi folosită pentru a da savoare în mai toate felurile de mâncare. Renumitul bucătar Anthony Bourdain mărtuisește, în cartea "Kitchen Confidential", că în restaurantele sale se folosesc până la 9 kg de ceapă zilnic!
4. Gătesc cu supă preparată în casă
Foarte multe rețete necesită folosirea supelor de pui, vită sau legume. Și să recunoaștem, ne este mai ușor să folosim supele la conservă, din comerț. Cele preparate în casă, însă, sunt mult mai aromate și mai sănătoase decât acestea. Majoritatea bucătarilor profesioniști pregătesc o cantitate generoasă de supă cel puțin o dată pe săptămână. Aceasta va fi folosită pentru a da gust mâncărurilor ori de câte ori o va cere rețeta. Supa făcută în casă nu necesită prea multă pregătire. Poți fierbe oasele și zgârciurile rămase de la carnea pe care o gătești de-a lungul săptămânii. Le speli bine, le pui într-o oală cu apă rece și un strop de sare și le fierbi o oră, două. Firește, poți adăuga și câțiva morcovi curățați, țelină sau ceapă, sau poți fierbe doar legume cu sare, pentru supa de legume.
5. Rumenesc legumele sau carnea în unt
În momentul în care sunt întrebați care este ingredientul secret al unei rețete, marea majoritate a bucătarilor răspund: untul. Folosit la sotat, untul își transferă aroma. De altfel, untul asigură sosurilor acea textură bogată, cremoasă.
6. Lasă friptura să se așeze
Dacă o tai imediat ce o scoți din cuptor, friptura își va pierde sucul. Când se gătește, sucul se strânge în mijlocul bucății de carne. Dacă o lași câteva clipe să se odihnească, vei permite lichidului să inunde întreaga bucată de carne. Pentru o friptură nu prea groasă, 5-10 minute sunt suficiente. Cu cât bucata de carne este mai mare însă, cu atât mai mult trebuie să o lași să se așeze.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 28 August 2014
Stire din Diverse : Din secretele gemului de prune
Miercuri, 13 August 2014
Stire din Diverse : Aluat fraged cu ou
Miercuri, 24 Septembrie 2014
Stire din Cetățenești : Trucuri în bucătărie
Joi, 18 Septembrie 2014
Stire din Cetățenești : Trucuri în bucătărie
Pagina a fost generata in 1.4744 secunde