Cum scapi de mirosurile neplăcute din bucătărie

677
Cum scapi de mirosurile neplăcute din bucătărie - mirosurineplacute-1394120881.jpg

Articole recomandate

De la mirosul coșului de gunoi, la mirosul de mucegai ori mâncare alterată, fiecare dintre acestea ne deranjează atunci când intrăm în încăperea în care ne place să gătim. Food Story ne ajută cu câteva sfaturi, în măsură să îndepărteze mirosurile nedorite.


Coșul de gunoi. Aruncăm în el tot felul de alimente, resturi, șervețele și așa mai departe. Din cauza acestora, coșul de gunoi poate căpăta, în timp, un miros foarte deranjant pentru noi. Cum scăpăm de el? Nimic mai simplu. Mai întâi, spală coșul cu apă și detergent. Apoi, toarnă în el un ibric de apă clocotită. Adaugă câteva coji de lămâie, lime sau portocală și lasă-le să acționeze timp de o jumătate de oră. Varsă totul și clătește-l din nou cu apă din abundență.


Frigiderul. Dacă vrei să scapi rapid de mirosurile care s-au strâns în frigider, înmoaie o bucată de vată în extract de vanilie și asaz-o într-un bol pe care să îl lași pe raftul de jos al frigiderului. Scoate bucata de vată abia după câteva zile. De asemenea, pentru a scăpa de mirosuri puteți așeza în frigider un bol cu oțet. Va fi la fel de eficient.


Aragazul. Ți s-a întâmplat să încerci să pornești aragazul și să te alegi cu miros de gaze în toate casă? Oricui i se poate întâmpla. Pentru a evita acest lucru de acum înainte, asigură-te că pornești hota sau deschide geamul larg înainte de a te apuca de gătit. Nu uita că mirosul de gaze nu este doar deranjant, ci și dăunător pentru sănătate.


Chiuveta. De-a lungul timpului, spălăm o mulțime de vase în chiuveta din bucătărie. Această se umple de grăsimi și capătă tot soiul de mirosuri neplăcute. Pentru a scăpa rapid de acestea, umple chiuveta cu apă caldă și toarnă înăuntru o ceașcă cu oțet. Lasă apa cu oțet să acționeze peste noapte, iar dimineața clătește-o cu apă din plin și spăl-o cu puțin detergent de vase.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 07 Martie 2014
Stire din Diverse : Cum să faci unt de casă
Luni, 17 Februarie 2014
Stire din Diverse : Cum să faci din gătit o pasiune
Pagina a fost generata in 2.1408 secunde