Greșeli pe care și bucătarii buni le mai fac

291
Greșeli pe care și bucătarii buni le mai fac - greselibucatb29-1391072013.jpg
Chiar dacă nu mai ești începător în ale gătitului și te descurci în bucătărie, există unele greșeli minore pe care s-ar putea să le faci fără să-ți dai seama. Iată câteva dintre acestea, selectate de Foodstory: 


Ai impresia că praful de usturoi poate înlocui usturoiul. GREȘIT! Dacă vrei să dai gust mâncărurilor tale, folosește usturoi și niciun alt substitut. Nu folosești unt la gătit. Există un motiv pentru care mâncarea are un gust intens la restaurant, iar acesta este untul. Bucătarii profesioniști îl folosesc din plin, iar mâncarea pe care o fac prinde o aromă mult mai puternică. 
Fierbi pastele într-un vas prea mic. Dacă vrei să-ți iasă pufoase și nu cauciucate, este foarte important să fierbi pastele într-un vas mai spațios. Nu le mai înghesui! 


Nu speli vasele pe măsură ce gătești. Iar asta îți îngreunează munca în bucătărie. Să nu mai zicem că te vei trezi la sfârșit cu un munte de vase nespălate, care îți vor strica toată bună dispoziție. Nu speli foarte bine verdețurile. Trebuie să faci asta cu multă atenție, de fiecare dată. Nu vrei pământ sau viețuitoare în salata ta de prânz, nu-i așa? 


Faci piure-ul cu un blender cu imersiune. Iar acesta îi dă o consistență lipicioasă, deloc apetisantă. Piure-ul trebuie să fie pufos! 
Arzi usturoiul. Este destul de delicat, trebuie să fii foarte atent la cum îl gătești. Odată ce îl arzi, nu te aștepta la ceva mai mult în afară de un gust amar. 


Folosești ulei de proastă calitate. Nu poți să faci asta și să ai pretenții în ceea ce privește gustul final. Uleiul reprezintă aroma de bază pentru orice mâncare, așa că investește cu încredere. Îți neglijezi compartimentul cu condimente. Acestea te ajută să gătești mai bine și să obții gusturi delicioase. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 24 Decembrie 2013
Stire din Diverse : Sugestii pentru platoul cu aperitive
Luni, 27 Ianuarie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Vineri, 24 Ianuarie 2014
Stire din Cetățenești : Trucuri în bucătărie
Pagina a fost generata in 1.7153 secunde