Cum să refolosești resturile de mâncare

268
Cum să refolosești resturile de mâncare - refolosirerest29jpg-1391072893.jpg

Articole recomandate

De multe ori suntem tentați să aruncăm ce a mai rămas din pizza de cu seară, din risotto sau pastele care nu mai arată la fel de tentant când sunt reci. Nu mai trebuie să piezi nimic din mesele bune. Foodstorz te ajută cum să le reîncălzești, ca să fie la fel de gustoase ca atunci când abia le-ai luat de pe aragaz. 


Pizza. Nu o pune în cuptorul cu microunde sau în cuptorul clasic. Va fi uscată și își va pierde savoarea. Mai bine pune feliile rămase într-o tigaie de fontă, la foc mediu. Acoperă tigaia la început cu un capac pentru 3-4 minute, până când cașcavalul sau mozzarella de pe pizza se topesc. Apoi, descoperă tigaia și mai lasă feliile de pizza pentru 2-3 minute pe foc. 


Orez. Ai două variante că să îl reîncălzești. Fie pe aragaz, fie la microunde. Dacă folosești aragazul, pune orezul într-o oală/tigaie neaderentă cu puțină apă. Lasă-l pe foc mediu până când apa începe să fiarbă și apoi amestecă bine cu o furculiță. Acoperă cu un capac și lasă pe foc mic încă 5 minute, astfel încât abubul să încălzească perfect orezul. Dacă mergi pe varianta cuptorului cu microunde, atunci pune orezul cu puțină apă într-un vas cu capac, la putere mare timp de 3 minute. 


Fripturi. O friptură reîncălzită nu va fi la fel de gustoasă ca aceea scoasă din cuptor sau abia luată de pe grătar. Dar, există soluții să o mănânci și altfel decât rece, într-o salată sau un snadvis. Rupe sau taie carnea în fâșii/bucăți mai mici și călește-o 4-5 minute în puțin ulei pe foc mediu spre mare. Nu încerca aceeași metodă și cu peștele. Când îl reîncălzești acesta se va rupe în bucăți mai mici și vei obține un fel de terci în loc de o friptură bună. Mai bine îl mănânci rece sau îl pui într-o salată. 


Cartofi la copți/ fierți. Dacă nu îi transformi într-un piure și insiști să îi reîncălzești întregi, atunci încinge cuptorul la 200C-220C și pune cartofii într-un strat uniform într-o tavă acoperită cu o folie de aluminiu. Lasă-i 10-15 minute așa, apoi îndepărtează folia, stropește cu puțin ulei de măsline și mai lasă cartofii la cuptor 5 minute. 


Paste. Cea mai simplă și eficientă metodă e să reîncălzești pastele (fierte simple sau deja amestecate cu sos) la microunde. Iar pentru lasagna îți propunem să încerci o metodă nouă. Taie restul de lasagna în bucăți și încălzește-le într-o tigaie încinsă la fel cum încălzești pizza. 


Supe și tocănițe. Suntem siguri că te-ai gândit deja că le reîncălzești rapid în cuptorul cu microunde, dar cea mai bună metodă este să le lași în oala lor la foc mic. Pe foc mare sau la microunde o bună parte din lichid se va evapora. 


Plăcinte, brioșe, pâine. În cuptor, la o temperatura de 170C-180C vei obține cele mai bune rezultate. Lasă feliile de plăcintă să se încălzească 8-10 minute. În cazul brioșelor și feliilor de pâine este indicat să acoperi vasul/tava în care le pui la reîncălzit cu o folie de aluminiu. După 15 minute, îndepărtează folia și mai lasă-le 5 minute în cuptor.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 24 Decembrie 2013
Stire din Diverse : Sugestii pentru platoul cu aperitive
Luni, 27 Ianuarie 2014
Stire din Cetățenești : Ce gătim astăzi
Vineri, 24 Ianuarie 2014
Stire din Cetățenești : Trucuri în bucătărie
Pagina a fost generata in 1.8783 secunde