Trucuri în bucătărie

175
Trucuri în bucătărie - sitetrucbucat-1390487002.jpg
1. Pune usturoiul într-un bol și acoperă-l cu un altul. Agită cele două boluri și în cel mai scurt timp, cățeii de usturoi vor fi curățați. 
2. Nu curăța cartofii de coajă dacă vrei doar să îi fierbi. Spală-i bine înainte și pune oală pe foc. După ce cartofii s-au fiert, coaja se va îndepărta cu ușurință. 
3. Dacă vrei să prepari cartofi prăjiți ori copți, folosește aparatul de feliat mere, pentru a obține felii perfecte!
4. Vrei să storci repede toată zeama dintr-o lămâie? Bag-o la cuptorul cu microunde pentru 15 secunde înainte de a scoate sucul din ea.
5. Caramelizează ceapa mai rapid, adăugând bicarbonat de sodiu în tigaie.
6. Dacă prepari o prăjitură cu unt, congelează-l și dă-l prin răzătoare, pentru a-l încorpora mai rapid în compoziția desertului.
7. Pune o cârpă sau un prosop de hârtie sub tocător, pentru a împiedica alunecarea sa atunci când toci legume sau fructe. 
8. Înfige un cuțit ascuțit în sâmburele de avocado, pentru a-l scoate din miez.
9. În timp ce pregătești mâncarea, pune o lingură de lemn deasupra oalei pentru a evita ca sosul/zeama să dea pe dinafară.
10. Pune caserola cu înghețată într-o pungă ermetică și apoi bag-o la congelator. Astfel, textura moale a înghețatei se va păstra, iar tu nu te vei mai chinui să o dezgheți de fiecare dată când vrei să mănânci din ea. 11. Știai că poți obține și cuburi de gheață complet transparente? Fierbe apa înainte de a o pune în tavă.
12. Vrei să prepari pește la grătar? Pune-l pe un pat de felii de lămâie,  pentru ca să absoarbă aroma și să nu se mai lipească. 
13. Pune un cub de gheață în farfuria cu mâncare dacă vrei să scapi de excesul de grăsime din mâncare. Grăsimea se va strânge în jurul gheții, iar tu o vei putea înlătura rapid.
14. Înainte de a te apuca de gătit, pune o oală cu apă la fiert. Mai mult ca sigur vei avea nevoie de ea.
15. Înlocuiește cuburile de gheață cu fructe congelate atunci când vrei să răcești băuturile alcoolice. Astfel, acestea nu se vor mai dilua. Poți folosi căpșuni, mure, zmeură sau chiar cireșe.
16. Ai spart un ou într-un bol, dar a căzut înăuntru și puțină coajă? Umezește-ți mâna și vei scoate coaja rapid.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 24 Decembrie 2013
Stire din Diverse : Sugestii pentru platoul cu aperitive
Marţi, 24 Decembrie 2013
Stire din Diverse : Cum recunoști carnea proaspătă
Marţi, 24 Decembrie 2013
Stire din Diverse : Sfaturi pentru  gospodine nonconformiste
Marţi, 17 Decembrie 2013
Stire din Diverse : Cum aranjați masa festivă de Crăciun
Marţi, 17 Decembrie 2013
Stire din Diverse : Salată de boeuf aromată
Pagina a fost generata in 1.5731 secunde