Cum să faci unt de casă

335
Cum să faci unt de casă - untdecasa6m-1394120913.jpg

Articole recomandate

Pentru că untul de casă este inegalabil la gust, pentru că este ușor de făcut și pentru că îl poți avea oricând la îndemână proaspăt, chiar merită să faci acasă câte puțin unt. Primul lucru care te-ar face să dai înapoi de la un asemenea experiment poate fi timpul. Surpriza este că untul de casă nu cere foarte mult timp. Potrivit Gustos.ro, rețeta este simplă. Așadar, cu ajutorul unui mixer, va fi gata în 15 minute.


Secretul pentru reușită stă în smântână. Este, practic, singurul ingredient, așa că nu te zgârci și cumpără ce e mai bun pe piață. Cu cât e mai grasă, cu atât e mai bună. În plus, evită smântână ultra-pasteurizată, pentru că nu va avea aceeași savoare. Dacă găsești un furnizor bun de smântână dulce proaspătă vei avea ingredientul perfect. 


Ingrediente și ustensile: smântână grasă (din 1 litru smântână vei obține în jur de 450 g unt), sare (opțional), mixer, strecurătoare, spatule. Lasă smântâna să ajungă la temperatura camerei, cât timp pregătești un bol mare cu apă cu gheață, care să îți fie la îndemână. Răcește bine și bolul pentru mixer în care pui, apoi, smântâna și începi să o mixezi la viteză medie, timp de 10 -15 minute. La început, aceasta se va transforma în frișcă. Apoi, cu cât continui să mixezi, se va întări și se va separa, formând untul (care se va prinde de paletele mixerului), în timp ce la baza vasului se va lăsa un lichid. Acesta este zer, pe care îl poți folosi la alte rețete, dacă dorești. Scoate untul format într-o strecurătoare și toarnă peste el apă răcită cu gheață. 


Presează untul cu o spatulă, astfel încât să elimini tot zerul din el. Repetă această operațiune de 5-6 ori, până când lichidul care iese prin presarea untului este curat. Adaugă sare, dacă dorești și încorporează-o în unt. Modelează untul în calupuri sau pune-l în recipiente de sticlă. Se va păstra bine în frigider până la o săptămână sau timp de 6 luni, la congelator.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 17 Februarie 2014
Stire din Diverse : Cum să faci din gătit o pasiune
Pagina a fost generata in 1.9307 secunde