Cum să faci din gătit o pasiune

196
Cum să faci din gătit o pasiune - fondgatitpasiune16fb-1392553882.jpg

Articole recomandate

Chiar dacă nu te dai în vânt după gătit, tot vei ajunge să bucătărești cu drag! Ți-ar putea trezi această pasiune faptul că bucătăria zilei de azi a ajuns locul unde unde își dau întâlnire cele mai sofisticate modele tehnologice, cu accesorii și ustensile dintre cele mai moderne și utile. Iar dacă și amenajarea este făcută ca la carte, bucătăreala va fi o plăcere.


Bucătarii pasionați sunt sunt de părere că pofta de a găti vine dacă locuința este dotată cu o bucătărie șic, modernă, bine dotată și utilată. 
Cum putem avea însă o bucătărie cu care să ne mândrim ne spun specialiștii Amenajări interioare.ro:


Mobilier realist
Fără doar și poate, mobilierul trebuie adaptat nu doar spațiului, ci și nevoilor zilnice, astfel încât toate să fie la locul lor, foarte bine stabilit, nicidecum împrăștiate pe toate blaturile. În plus, este esențial ca blatul să fie dintr-un material care să poată fi curățat, astfel încât să strălucească mereu de curățenie. Ca să nu mai vorbim că, în ziua de azi, din ce în ce mai multe bucătării se doresc o reflectare a mărimii contului bancar al proprietarilor. Însă, indiferent de situația materială, există lucruri funcționale, estetice și necesare în amenajarea bucătăriei și la prețuri mai mici, totul e să fie căutate cu răbdare.


Ordine și organizare
Pentru ca  o bucătărie să fie cu adevărat funcțională este necesar să plasezi mobilierul într-un anume fel, iar echipamentele să-ți fie la îndemână. Iată câteva recomandări în acest sens: așează lângă chiuvetă ustensilele și vasele pe care le folosești la gătit, iar farfuriile și paharele pe care le întrebuințezi doar la ocazii speciale plasează-le pe polițele de mai sus, căci nu e nevoie să-ți fie la îndemână. Ingredientele și mirodeniile trebuie să aibă și ele locul lor special, nu trebuie amestecate cu celelalte accesorii. Ar fi ideal să delimitezi zona de gătit, zona de depozitat și cea de luat masa, dacă spațiul permite. Apoi, încearcă să nu așezi aragazul departe de chiuvetă și de masa de lucru, pentru a nu face plimbări inutile prin bucătărie.




Atenție la obiectele indispensabile
Dintre lucrurile strict necesare într-o bucătărie face parte, pe lângă nelipsitele obiecte electrocasnice, blatul din material termorezistent. Alege bine culoarea și compoziția acestuia (granit, marmură, cărămidă, cuarț, plăci ceramice, plăci de sticlă, lemn, oțel inoxidabil), pentru a-l integra în unitatea încăperii.
 
Modernism plus simplitate
Indiscutabil, mai mult decât în orice altă încăpere, în bucătărie, totul trebuie să se îmbine într-o unitate cromatică ce reflectă modernism, tehnologie și sim-plitate. Pentru pereți alege orice culoare în afară de roz și al-bastru (scad pofta de mâncare). Poți folosi o culoare principală pe o suprafață mai întinsă și o altă culoare pentru a accentua diferite zone sau accesorii. Pentru construcția mobilierului se recomandă lemnul - nu se demodează niciodată. Neapărat încastrezi în mobilier frigiderul, mașina de spălat vase, cuptorul, plita, chiuveta din inox, hota, dar lași la vedere aparatele de ultimă generație. Vei reuși astfel să transformi bucătăria într-un spațiu personal, în care toată familia să stea cu plăcere, dar și un loc în care bucătăreala va fi cu adevărat o plăcere. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 24 Decembrie 2013
Stire din Diverse : Sugestii pentru platoul cu aperitive
Vineri, 24 Ianuarie 2014
Stire din Cetățenești : Trucuri în bucătărie
Pagina a fost generata in 1.6636 secunde