Cum să conservați conopida în oțet
Articole recomandate
Este sezonul ei, așa că ar fi păcat să nu profitați și să conservați conopidă în oțet. Pentru asta, aveți nevoie de 2 kg conopidă, boabe de piper, foi de dafin, morcov pentru decor. Și, pentru fiecare borcan în parte, câte o linguriță sare, 2 linguri zahăr, 5 linguri oțet și apă cât cuprinde. Mod de preparare: Conopida se ține în apă rece cu sare circa o oră, apoi se desface în buchețele. Adăugăm la fiecare borcan sare, zahăr, oțet, boabe de piper, steluțe din morcov, 2-3 foi de dafin, apoi se completează cu apă. Se căpăcesc borcanele și se pun la fiert în Bain-Marie pentru 20 minute (calculați 2 minute de când apa începe să clocotească). După aceea, se împăturesc cu șervete de bucătărie și se lasă să se răcească până a doua zi. Se păstrează la loc uscat și răcoros. Se servesc alături de preparate din carne.
Articole pe aceeași temă
Miercuri, 12 Noiembrie 2014
Miercuri, 12 Noiembrie 2014
Miercuri, 12 Noiembrie 2014
Joi, 06 Noiembrie 2014
Miercuri, 22 Octombrie 2014
Joi, 28 August 2014
Joi, 28 August 2014
Miercuri, 24 Septembrie 2014
Miercuri, 24 Septembrie 2014
Joi, 18 Septembrie 2014