Alege turismul balnear!

278
Alege turismul balnear! - turismbalnear-1377691802.jpg

Articole recomandate

Lacul Techirghiol situat între stațiunea balneară Techirghiol, Eforie Nord și Eforie Sud, este cunoscut pentru efectele terapeutice ale nămolului care se găsește cu generozitate pe fundul acestuia. De asemenea, stațiunea Techirghiol este o destinația perfectă pentru cei care vor să evadeze din aglomerația și zgomotul urban al vieții cotidiene.
Locul unde puteți să faceți o cură de sănătate cu nămol se află exact la intrare în stațiunea Eforie Sud. Complexul balnear "Băile reci" din Eforie a fost redeschis în 2010, după ce a fost inundat în 1995  în urma creșterii nivelului apei în lac și a fost lăsat în paragină. 
Intrarea se face pe baza abonamentului de o zi care costă 10 lei pentru un adult și 5 lei pentru un copil. Programul de funcționare este între orele 8.00-19.00 în fiecare zi. Astfel puteți să mergeți la masă sau la hotel și apoi să reveniți, păstrând bonul! Complexul vă propune trei zone separate: pentru bărbați, pentru femei și pentru mame cu copii, pentru nu a intimida vizitatorii. Acestea sunt dotate cu dușuri și șezlonguri care intră în prețul biletului.


De ce e bine să faci băi cu nămol
Nămolul are proprietăți miraculoase pentru care mii de turiști din România dar și cei din afara țării aleg ca destinație stațiunile din jurul Lacului Techirghiol. Se știe că nămolul poate ajuta la vindecarea reumatismului cronic, osteoartritelor, artritei, durerilor ligamentelor musculare, suferințe ale încheieturilor, eczeme, psoriazis, boli neuro-dermatice. Curăță în profunzime pielea și minimalizează apariția ridurilor, elimină toxinele, purifică, catifelează și readuce culoarea și strălucirea pielii. Tratamentul cu nămol stimulează sistemul imunitar și accelerează metabolismul. Reduce apariția celulitei, acneei. De asemenea puteți să scăpați de durerile de cap, stres și insomnie.


Atenție! Sunt și contradicții!
Pentru cei care suferă de spondilită anchilozantă cu insuficiență respiratorie avansată, neuropatie paraneoplazică, insuficiență cardiacă decompensată, cardiopatie ischemică sau cei care au fracturi recente, fracturi instabile ale coloanei cu potențial lezional secundar medular, fracturi pe os patologic nu se recomandă folosirea nămolului!
De asemenea, pentru siguranța sănătății dumneavoastră, evitați să cumpărați nămol de la comercianți ambulanți de pe plaje. Originea acestuia este de cele mai multe ori suspectă, fiind colectat de la gurile de scurgere și riscați să vă contaminați cu boli.


Dorin PERDIVARĂ




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 28 August 2013
Stire din Diverse : Curse de karting în Costinești
Miercuri, 28 August 2013
Stire din Diverse : Masajul, o relaxare în plus pe plajă
Miercuri, 28 August 2013
Stire din Diverse : Tiroliana de pe plajă
Miercuri, 28 August 2013
Stire din Diverse : Biciclete pentru grupuri de prieteni
Luni, 19 August 2013
Stire din Diverse : Aqua-park la Năvodari
Pagina a fost generata in 1.489 secunde