Herghelia Mangalia își așteaptă vizitatorii

226
Herghelia Mangalia își așteaptă vizitatorii - herghelie-1377693843.jpg

Articole recomandate

Turiștii care ajung pe litoralului pot vizita Herghelia din Mangalia, redeschisă publicului în urmă cu câteva zile, după un amplu proces de reabilitare și renovare. Vizitatorii pot admira sute de exemplare de cai de rasă, iar din primăvara viitoare vor putea paria pe caii favoriți care vor participa la curse. 




"S-au reabilitat grajdurile, drumurile din incinta Hergeheliei, s-a construit un punct turistic pentru iubitorii de cai", a spus directorul proiectului de reabilitare a Hergheliei. Acest proiect nu se va termina aici, promite și primarul Mangaliei, Cristian Radu. "Trebuie să punem în valoare acești cai, să-i cotăm la Bursă și această herghelie se poate întreține singură", a precizat edilul.


La Herghelia din Mangalia există aproximativ 400 de cai pur sânge arab, dintre care 75 sunt de vânzare. Prețul unui exemplar este cuprins între 3.000 de lei și 13.000 de lei. Pe piața internațională de profil prețul real este insa zeci de mii de euro.


"În 1999 am avut o oferta din partea Curții regale a Iordaniei pentru un armăsar. Oferta a fost de 80.000 de dolari. A rămas calul în țară pentru că între timp a murit regele", a declarat Antal Istvan, directorul Hergheliei Mangalia.


Începând din acest week-end, pasionații de cai și de curse vor putea merge oricând la Herghelie. Aici se vor organiza diverse evenimente sportive, de la concursuri hipice la festivaluri ecvestre. Cursele oficiale de cai vor începe abia în primăvara anului viitor.
Cei care doresc să urmeze cursuri de echitație trebuie să știe că o oră de călărie, atât pentru adulți, cât și pentru copii, cu instructor costă 80 de lei. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 28 August 2013
Stire din Diverse : Curse de karting în Costinești
Miercuri, 28 August 2013
Stire din Diverse : Masajul, o relaxare în plus pe plajă
Miercuri, 28 August 2013
Stire din Diverse : Alege turismul balnear!
Miercuri, 28 August 2013
Stire din Diverse : Tiroliana de pe plajă
Miercuri, 28 August 2013
Stire din Diverse : Biciclete pentru grupuri de prieteni
Luni, 19 August 2013
Stire din Diverse : Aqua-park la Năvodari
Pagina a fost generata in 1.7666 secunde