Ancheta "Case pentru generali" se extide: Corneliu Dobrițoiu, acuzat de fals și uz de fals

102
Ancheta

Articole recomandate

Direcția Națională Anticorupție anunța, în 16 aprilie, că a fost începută urmărirea penală în acest dosar în cazul generalilor Corneliu Dobrițoiu și Traian Pigui. De asemenea, procurorii au anunțat că se fac acte de urmărire penală în cazul altor zece persoane cu funcții de conducere din MApN care ar fi achiziționat, în condiții nelegale, locuințe de serviciu la preț subvenționat.




În dosarul privind achiziția ilegală a unor locuințe de serviciu de la MApN, procurorii anticorupție au început urmărirea penală în cazul generalilor în rezervă Corneliu Dobritoiu, fost ministru al Apărării, Traian Pigui, Sergiu Medar, Gheorghe Rotaru, Mircea Chelaru, Constantin Năstase și Floarea Șerban.


Aceștia au fost la DNA, la jumătatea lunii aprilie, fiind anunțați de procurori că a fost începută urmărirea penală în cazul lor, pentru că au cumpărat locuințe de serviciu fără a respecta normele legale în vigoare.


Potrivit surselor citate, în acest dosar figurează și numele fratele lui Corneliu Vadim Tudor - generalul în rezervă Marcu Tudor, care a primit, și el, o locuință de serviciu de la MApN, în strada Mihai Eminescu nr. 102-104, casa fiind cumpărată ulterior de către acesta, scrie realitatea.net.


Presa relata, în 2007, că numeroși membri ai conducerii Ministerului Apărării și-au cumpărat locuințele de serviciu, fără respectarea prevederilor legale. Printre aceștia apăreau inclusiv Corneliu Dobrițoiu, secretar de stat la acea vreme, alături de directorul adjunct al Statului Major General, Ștefan Oprea, contraamiralul Costi Ioan Gunther, directorul adjunct al Statului Major General, generalul Tudor Munteanu, locțiitorul șefului Departamentului pentru Relația cu Parlamentul, generalul de brigadă Adrian Bantaș, locțiitorul șefului Direcției de Comunicații și Informatică, care și-ar fi cumpărat locuințele de serviciu cu prețuri mult mai mici decât cele ale pieței, deși mai aveau o locuință sau casă de vacanță.








Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8765 secunde