Rețeta zilei

Aripioare în stil chinezesc

1138
Aripioare în stil chinezesc - 7augaripioare-1375882954.jpg

Articole recomandate

Crocante în exterior și moi în interior, dulci aromate și moderat picante, aripioarele de pui la wok sunt o gustare remarcabilă, ce păstrează toate caracteristicile bucătăriei chinezești. Un succes garantat pentru musafirii dumneavoastră, mai ales că se apropie week-end-ul.

Ingrediente: 2 kg aripi de pui fără vârf, 8 linguri sos de soia, o cană supă de pui, 2 lingurițe ulei de susan, 3 linguri oțet (din vin roșu sau orez), 3 linguri de zahăr, 3 linguri de amidon, un ardei iute, 4 căței de usturoi, o bucată de ghimbir de 4 cm, 2 linguri semințe de susan, piper, ulei.

Mod de preparare: Desfaceți aripile, pe articulație, în degețele. Faceți apoi o marinată dintr-o lingură de oțet, una de zahăr, una de amidon, una de ulei de susan și două de sos de soia. Turnați marinata peste carnea de pui, amestecați bine și dați carnea la rece pentru 30 de minute. Faceți un sos din restul de zahăr, amidon, oțet, ulei de susan, supa de pui și sos de soia. Dacă e sărată, folosiți doar jumătate de cană de supă și jumătate de apă. Tăiați usturoiul, ghimbirul și ardeiul iute mărunt sau rondele, apoi încingeți două căni de ulei într-un wok sau tigaie adâncă. Prăjiți aripioarele la foc mic, apoi scoateți-le și lăsați-le la scurs. Lăsați doar două-trei linguri de ulei în wok. Adăugați și rumeniți la foc iute ghimbirul, ardeiul iute și usturoiul. Stingeți cu sosul și fierbeți până se îngroașă. Adăugați aripioarele și ames-tecați pentru a se acoperi bine cu sos. Scoateți carnea pe un platou și presărați cu semințe de susan. Aripioarele se ser-vesc fierbinți, ca gustare sau fel principal, cu sau fără garnitură.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.0443 secunde