Ce trebuie să știi despre vinete
l Coaja vinetelor e comestibilă, dar s-ar putea să fie prea amară. Pulpa, în schimb absoarbe foarte mult ulei. Astfel, dacă gătești vinetele în ulei, e bine să le acoperi cu făină, ou bătut sau pesmet, ca să previi absorbția uleiului într-o cantitate prea mare, iar după ce le scoți din tigaie, pune-le pe un șervețel absorbant.
l Odată ce ai tăiat o vânătă, pulpa e expusă la aer și se poate închide la culoare. Pentru a preveni asta, o poți scufunda în apă sărată sau poți turna peste ea puțin suc de lămâie.
l Nu e bine să folosești recipiente din aluminiu când gătești vinete, pentru că se vor decolora.
l Vinetele trebuie adăugate în mâncăruri cu zece minute înainte de a opri focul, pentru a evita supragătirea.
l Unii bucătari aleg să pună sare pe vinete cu o oră înainte de a le găti, pentru a li se scurge apa și a se îndepărta gustul amar. Totuși, dacă gătești vinete mari, e bine să știi că gustul amar va dispărea odată cu cojirea vinetei.
l Dacă pui vinete întregi la cuptor, e bine să le înțepi în câteva locuri, pentru a nu se sparge în timpul gătirii.
l Odată ce ai tăiat o vânătă, pulpa e expusă la aer și se poate închide la culoare. Pentru a preveni asta, o poți scufunda în apă sărată sau poți turna peste ea puțin suc de lămâie.
l Nu e bine să folosești recipiente din aluminiu când gătești vinete, pentru că se vor decolora.
l Vinetele trebuie adăugate în mâncăruri cu zece minute înainte de a opri focul, pentru a evita supragătirea.
l Unii bucătari aleg să pună sare pe vinete cu o oră înainte de a le găti, pentru a li se scurge apa și a se îndepărta gustul amar. Totuși, dacă gătești vinete mari, e bine să știi că gustul amar va dispărea odată cu cojirea vinetei.
l Dacă pui vinete întregi la cuptor, e bine să le înțepi în câteva locuri, pentru a nu se sparge în timpul gătirii.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Luni, 05 August 2013
Luni, 05 August 2013
Miercuri, 31 Iulie 2013
Miercuri, 31 Iulie 2013
Vineri, 26 Iulie 2013
Miercuri, 24 Iulie 2013