Trucuri pentru o viață ușoară în bucătărie

101

Articole recomandate

l Drojdia de bere se păstrează mai mult timp în făină sau în sare măruntă. 

l Glazura de deasupra tortului va fi netedă dacă introduceți cuțitul în apă clocotită și o neteziți.

l Glazura cu care acoperiți tortul se poate colora natural în roșu cu sfeclă roșie, iar în galben cu suc de portocale.

l Pentru a verifica dacă pepenele galben este copt se apasă capătul opus al vrejului. Dacă pepenele nu este copt, nu cedează la apăsare.

l Ciupercile uscate se spală în câteva ape, după care se lasă în apă călduță, până ce revin la forma obișnuită. Această apă se poate folosi la sos.

l Pentru persoanele cu o sensibilitate a stomacului, ceapa se va opări în apă sărată și clocotită.

l Dacă spuma de la supă nu a fost luată la timp, se procedează astfel: se dă oala la o parte de pe foc și se toarnă o cană de apă rece. Imediat spuma se ridică la suprafață și se poate lua cu o spumieră. Apoi se adaugă o linguriță de sare.

l Supa iese foarte limpede și gustoasă pregătită în oala sub presiune.

l Pentru a nu se întări, ficatul se sărează numai după ce a fost pregătit. Fiert, prăjit sau pe grătar, sarea se pune la sfârșit. În plus, pielița de pe ficat se va scoate mai ușor dacă-l scufundăm înainte, timp de un minut, în apă clocotită.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6449 secunde