Trucuri pentru o viață ușoară în bucătărie
Articole recomandate
l Drojdia de bere se păstrează mai mult timp în făină sau în sare măruntă.
l Glazura de deasupra tortului va fi netedă dacă introduceți cuțitul în apă clocotită și o neteziți.
l Glazura cu care acoperiți tortul se poate colora natural în roșu cu sfeclă roșie, iar în galben cu suc de portocale.
l Pentru a verifica dacă pepenele galben este copt se apasă capătul opus al vrejului. Dacă pepenele nu este copt, nu cedează la apăsare.
l Ciupercile uscate se spală în câteva ape, după care se lasă în apă călduță, până ce revin la forma obișnuită. Această apă se poate folosi la sos.
l Pentru persoanele cu o sensibilitate a stomacului, ceapa se va opări în apă sărată și clocotită.
l Dacă spuma de la supă nu a fost luată la timp, se procedează astfel: se dă oala la o parte de pe foc și se toarnă o cană de apă rece. Imediat spuma se ridică la suprafață și se poate lua cu o spumieră. Apoi se adaugă o linguriță de sare.
l Supa iese foarte limpede și gustoasă pregătită în oala sub presiune.
l Pentru a nu se întări, ficatul se sărează numai după ce a fost pregătit. Fiert, prăjit sau pe grătar, sarea se pune la sfârșit. În plus, pielița de pe ficat se va scoate mai ușor dacă-l scufundăm înainte, timp de un minut, în apă clocotită.
l Glazura de deasupra tortului va fi netedă dacă introduceți cuțitul în apă clocotită și o neteziți.
l Glazura cu care acoperiți tortul se poate colora natural în roșu cu sfeclă roșie, iar în galben cu suc de portocale.
l Pentru a verifica dacă pepenele galben este copt se apasă capătul opus al vrejului. Dacă pepenele nu este copt, nu cedează la apăsare.
l Ciupercile uscate se spală în câteva ape, după care se lasă în apă călduță, până ce revin la forma obișnuită. Această apă se poate folosi la sos.
l Pentru persoanele cu o sensibilitate a stomacului, ceapa se va opări în apă sărată și clocotită.
l Dacă spuma de la supă nu a fost luată la timp, se procedează astfel: se dă oala la o parte de pe foc și se toarnă o cană de apă rece. Imediat spuma se ridică la suprafață și se poate lua cu o spumieră. Apoi se adaugă o linguriță de sare.
l Supa iese foarte limpede și gustoasă pregătită în oala sub presiune.
l Pentru a nu se întări, ficatul se sărează numai după ce a fost pregătit. Fiert, prăjit sau pe grătar, sarea se pune la sfârșit. În plus, pielița de pe ficat se va scoate mai ușor dacă-l scufundăm înainte, timp de un minut, în apă clocotită.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Luni, 05 August 2013
Luni, 05 August 2013
Luni, 05 August 2013
Miercuri, 31 Iulie 2013
Miercuri, 31 Iulie 2013
Vineri, 26 Iulie 2013
Miercuri, 24 Iulie 2013