Top instrumente indispensabile într-o bucătărie
Articole recomandate
1. Oală de inox - pentru supe, ciorbe, fiert legume și paste
2. Cratiță cu coadă - pentru sosuri, mămăligă, risotto
3. Oală de fontă (sau altă oală cu pereții groși, capac fest și fără mânere de ebonită, ca să poată fi dată la cuptor) - pentru orice mâncare pe care o dai la cuptor (tocănițe, coq au vin, chilli con carne etc.)
4. Strecurătoare - pentru paste, legume fierte și frunze de salată (trebuie să fie bine uscate). Dacă e din inox, se întreține foarte ușor.
5. Tigaie nonaderentă - pentru omlete, clătite, legume călite (nu folosi niciodată instrumente de metal, căci vor zgâria stratul nonaderent.)
6. Tocător - poți să tai și pe o farfurie mai largă, dar îți vor aluneca ingredientele sau cuțitul. Folosește o față pentru legume, iar cealaltă pentru carne.
7. Chef’s knife - nu trebuie să fie neapărat unul profesional, ci doar bine ascuțit, cu un mâner comod.
8. Cuțit mic - pentru curățat legume (dacă nu ai un cojitor de legume, mult mai practic) și pentru alte lucruri mărunte (tăiat ața care leagă pătrunjelul, feliat o bucată de brânză)
9. Lingură mare de lemn - pentru amestecat prin oală sau prin tigaie (e important să aibă mânerul lung)
10. Spatulă de plastic sau de lemn - pentru clătite, sosuri, aluaturi (albușul bătut spumă se încorporează cu ajutorul spatulei, ca să nu piardă din volum)
11. Tel - pentru sosuri și prăjituri (e varianta mai ieftină a mixerului. Cu cât este mai mare, cu atât albușurile se vor bate mai ușor.)
12. Formă de tort (cu fundul detașabil)- o poți folosi la prăjituri, dar și la tarte și quiche-uri (în lipsa unei forme de tartă, cu marginile înguste)
13. Vas termorezistent (de Jena sau ceramic) - pentru legume gratinate, lasagna, musaca
14. Răzătoare - pentru legume și brânză (dacă îți plac mâncărurile italienești, e clar că folosești mult parmezan. Cel care vine la pungă, deja ras, are o aromă mult mai slabă).
15. Sucitor - pentru aluaturi de plăcintă, de paste sau de pizza.
2. Cratiță cu coadă - pentru sosuri, mămăligă, risotto
3. Oală de fontă (sau altă oală cu pereții groși, capac fest și fără mânere de ebonită, ca să poată fi dată la cuptor) - pentru orice mâncare pe care o dai la cuptor (tocănițe, coq au vin, chilli con carne etc.)
4. Strecurătoare - pentru paste, legume fierte și frunze de salată (trebuie să fie bine uscate). Dacă e din inox, se întreține foarte ușor.
5. Tigaie nonaderentă - pentru omlete, clătite, legume călite (nu folosi niciodată instrumente de metal, căci vor zgâria stratul nonaderent.)
6. Tocător - poți să tai și pe o farfurie mai largă, dar îți vor aluneca ingredientele sau cuțitul. Folosește o față pentru legume, iar cealaltă pentru carne.
7. Chef’s knife - nu trebuie să fie neapărat unul profesional, ci doar bine ascuțit, cu un mâner comod.
8. Cuțit mic - pentru curățat legume (dacă nu ai un cojitor de legume, mult mai practic) și pentru alte lucruri mărunte (tăiat ața care leagă pătrunjelul, feliat o bucată de brânză)
9. Lingură mare de lemn - pentru amestecat prin oală sau prin tigaie (e important să aibă mânerul lung)
10. Spatulă de plastic sau de lemn - pentru clătite, sosuri, aluaturi (albușul bătut spumă se încorporează cu ajutorul spatulei, ca să nu piardă din volum)
11. Tel - pentru sosuri și prăjituri (e varianta mai ieftină a mixerului. Cu cât este mai mare, cu atât albușurile se vor bate mai ușor.)
12. Formă de tort (cu fundul detașabil)- o poți folosi la prăjituri, dar și la tarte și quiche-uri (în lipsa unei forme de tartă, cu marginile înguste)
13. Vas termorezistent (de Jena sau ceramic) - pentru legume gratinate, lasagna, musaca
14. Răzătoare - pentru legume și brânză (dacă îți plac mâncărurile italienești, e clar că folosești mult parmezan. Cel care vine la pungă, deja ras, are o aromă mult mai slabă).
15. Sucitor - pentru aluaturi de plăcintă, de paste sau de pizza.
Comentează știrea
Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Articole pe aceeași temă
Miercuri, 31 Iulie 2013
Vineri, 26 Iulie 2013
Miercuri, 24 Iulie 2013
Joi, 18 Iulie 2013
Joi, 18 Iulie 2013
Joi, 18 Iulie 2013