Top instrumente indispensabile într-o bucătărie

115
Top instrumente indispensabile într-o bucătărie - bucatariedotata-1375184511.jpg

Articole recomandate

1. Oală de inox - pentru supe, ciorbe, fiert legume și paste

2. Cratiță cu coadă - pentru sosuri, mămăligă, risotto

3. Oală de fontă (sau altă oală cu pereții groși, capac fest și fără mânere de ebonită, ca să poată fi dată la cuptor) - pentru orice mâncare pe care o dai la cuptor (tocănițe, coq au vin, chilli con carne etc.)

4. Strecurătoare - pentru paste, legume fierte și frunze de salată (trebuie să fie bine uscate). Dacă e din inox, se întreține foarte ușor.

5. Tigaie nonaderentă - pentru omlete, clătite, legume călite (nu folosi niciodată instrumente de metal, căci vor zgâria stratul nonaderent.)

6. Tocător - poți să tai și pe o farfurie mai largă, dar îți vor aluneca ingredientele sau cuțitul. Folosește o față pentru legume, iar cealaltă pentru carne.

7. Chef’s knife - nu trebuie să fie neapărat unul profesional, ci doar bine ascuțit, cu un mâner comod.

8. Cuțit mic - pentru curățat legume (dacă nu ai un cojitor de legume, mult mai practic) și pentru alte lucruri mărunte (tăiat ața care leagă pătrunjelul, feliat o bucată de brânză)

9. Lingură mare de lemn - pentru amestecat prin oală sau prin tigaie (e important să aibă mânerul lung)

10. Spatulă de plastic sau de lemn - pentru clătite, sosuri, aluaturi (albușul bătut spumă se încorporează cu ajutorul spatulei, ca să nu piardă din volum)

11. Tel - pentru sosuri și prăjituri (e varianta mai ieftină a mixerului. Cu cât este mai mare, cu atât albușurile se vor bate mai ușor.)

12. Formă de tort (cu fundul detașabil)- o poți folosi la prăjituri, dar și la tarte și quiche-uri (în lipsa unei forme de tartă, cu marginile înguste)

13. Vas termorezistent (de Jena sau ceramic) - pentru legume gratinate, lasagna, musaca

14. Răzătoare - pentru legume și brânză (dacă îți plac mâncărurile italienești, e clar că folosești mult parmezan. Cel care vine la pungă, deja ras, are o aromă mult mai slabă).

15. Sucitor - pentru aluaturi de plăcintă, de paste sau de pizza.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.5082 secunde