Nectarul de caise, în bucătăria ta

122
Nectarul de caise, în bucătăria ta - nectarcaise-1374068161.jpg

Articole recomandate

Este vară, este cald, tu vrei să te răcorești și în același timp să te relaxezi. Nectarul de caise este alegerea perfectă, mai ales că îl poți pregăti sănătos, chiar la tine acasă.

Iată cum îl prepari:

1. Spală caisele în apă rece. Desfă-le în jumătăți și dă deoparte sâmburii. Nu-i arunca!

2. Mixează într-un blender caisele până se transformă într-un piure foarte fin.

3. Pune piureul într-o oală smălțuită sau de inox (nu de aluminiu), adaugă zahărul și apa și pune pe foc 30 de minute, amestecând mereu, cu o lingură de lemn sau tel din silicon, să nu se prindă. Ia spuma ori de câte ori se formează.

5. Toarnă nectarul în sticlele curate, închide ermetic și pune-le într-o cratiță cu apă, pe foc, să dea câteva clocote. Lasă-le să se răcească încet, în cratiță, și apoi depozitează-le într-un loc răcoros.

Sugestie. Pentru un gust ușor picant și o aromă deosebită, mixează în blender și 1-2 feliuțe de ghimbir proaspăt.

(Sursa: www.ecuisine.ro)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7846 secunde