Trucuri pentru un piure delicios

343
Trucuri pentru un piure delicios - pire-1373478956.jpg

Articole recomandate

Acest preparat reprezintă garnitu-ra cea mai populară pentru fripturi și tocănițe. Este ușor de preparat și ai nevoie de foarte puține ingrediente.

Iată câteva sfaturi pentru a servi la masă un piure delicios:

- adaugă smântână în piureul de cartofi dacă vrei să iasă mai cremos;

- adaugă un gălbenuș de ou în piureul de cartofi dacă vrei să iasă mai aromat;

- adaugă o linguriță de oțet în piureul de cartofi dacă vrei să iasă foarte pufos și să își păstreze culoarea deschisă.

Prepară piureul de cartofi cu lapte cald, altfel acesta va prinde pojghiță când se va răci și va duce la înnegrirea cartofilor.

Pentru ca piureul să iasă mai gustos fierbe o ceapă mică împreună cu cartofii, iar la sfârșitul preparării adaugă și o lingură de brânză telemea, rasă.

Atunci când fierbi cartofii pentru piure este recomandat să adaugi un cub mic de unt în apa în care fierb aceștia, pentru a împiedica formarea spumei care se poate revărsa peste marginile vasului.

Cartofii se fierb mai repede dacă sunt lăsați pe foc într-un vas cu apă sărată. 

Dacă ți-a rămas piure de pe o zi pe alta îl poți refolosi, adăugând o lin-guriță de ceapă călită într-o lingură de ulei peste piure. Încălzește-le împreună și apoi servește.

(sursa:www.gastronomie.ele.ro)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 05 Iulie 2013
Stire din Diverse : "Cifrul" clătitelor perfecte
Pagina a fost generata in 1.5412 secunde