Cum alegem vasele de bucătărie

213
Cum alegem vasele de bucătărie - vasedebucatarie-1373479001.jpg
Rafturile magazinelor sunt pline cu tot felul de vase de bucătărie: oale, tigăi, tăvi de diferite culori, dimensiuni și, cel mai important, de diferite materiale. Pentru a vă veni în ajutor atunci când alegeți să cumpărați vase de bucătărie, am adunat câteva avantaje și dezavantaje ale principalelor materiale din care sunt fabricate acestea.

Vase din Teflon

Vasele din politetrafluoretilena (PTFE) sau teflon prezintă următoarele caracteristici:

Avantaje:

Fiind anti-adezive pot fi folosite în special la prepararea ouălor și a mâncărurilor cu pește, la o temperatură medie.

Sunt decente la preț, ușor de folosit și, mai ales, ușor de curățat (asigurați-vă că nu folosiți produse de curățat abrazive).

Dezavantaje:

Unele cercetări susțin că substanțele chimice folosite în fabricarea tigăilor din teflon este cancerigen, însă majoritatea studiilor efectuate pe această temă s-au dovedit neconcludente.

Vase din inox

Inoxul este un material cu proprietăți inoxidabile, foarte apreciat în bucătării.

Avantaje:

Inoxul în sine nu e un foarte bun conductor de căldură, de aceea este, de regulă, suflat peste o bază de aluminiu sau cupru. Asociat cu unul dintre aceste metale, inoxul este una din cele mai bune opțiuni disponibile actualmente pe piață și poate fi folosit pentru orice metodă de a găti. 

Inoxul nu este reactiv la acizii din mâncăruri, prin urmare nu le va altera aroma.

Inoxul este un material durabil, vasele din inox rezistând ani de zile foarte bine, ceea ce amorti-zează costurile inițiale.

Oalele din inox pot fi spălate la mașina de spălat vase și nu sunt sensibile la materialele abrazive.

Dezavantaje:

Prețul costisitor este unul din dezavantajele vaselor din inox.

Greutatea este un alt neajuns al vaselor din inox, unele dintre ele fiind grele, însă asta e ceea ce le conferă durabilitate.

Vase din aluminiu

Aluminiul este metalul cel mai frecvent utilizat în fabricarea vaselor de bucătărie. Este ieftin și versatil, ceea ce explică multitu-dinea de tipuri de vase fabricate din acest metal.

Oale din aluminiu simplu

Avantaje:

Prețul scăzut și greutatea scă-zută fac din aceste vase o opțiune viabilă.

Dezavantaje

Deși sunt ieftine, vasele din aluminiu simplu nu sunt chiar eco-nomice, întrucât se deteriorează rapid și trebuie înlocuite frec-

vent.

Încălzirea este neuniformă.

Nu au suprafața anti-aderentă.

(sursa:www.reteteculinare.ro)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 05 Iulie 2013
Stire din Diverse : "Cifrul" clătitelor perfecte
Pagina a fost generata in 1.3906 secunde