În câte feluri se poate găti somonul?

730
În câte feluri se poate găti somonul? - somon-1373478799.jpg
Somonul reprezintă una dintre cele mai bune opțiuni când vine vorba să gătim pește, deoarece conține foarte multe elemente indispensabile unei dezvoltări armonioase.

Uleiul de somon este unanim recomandat de medici și nutrițio-niști deoarece reprezintă cea mai importantă sursă de acizi grași esențiali polinesaturați, de tipul omega 3, cu funcții complexe în organism.

Folosind uleiul de somon ca supliment în orice dietă, orice persoană reduce considerabil riscul accidentelor cardiovasculare, fără a influența negativ nivelul glicemiei.

Ajută la reglarea metabolismului lipidic, prin reglarea nivelului colesterolului sanguin și prevenirea apariției aterosclerozei și ajută la regularizarea nivelului tensiunii arteriale.

În comerț, găsim somonul în două variante de preț și e firesc să ne întrebăm de ce acest lucru. Răspunsul este unul simplu: somo-nul scump este cel natural, adică cel crescut în mediul său de origine. Costurile sunt așadar mai ridicate în cazul comercializării sale.

Somonul ieftin este cel de crescătorie, iar coloritul uneori exagerat de roz al cărnii sale este datorat doar coloranților din hrană, nicidecum calității cărnii.

Și dacă tot am precizat că somonul este un pește cu carne gustoasă, foarte hrănitoare și foarte sănătoasă, să adăugăm și câteva feluri în care acesta se poate găti.

În varianta crudă, somonul se poate transforma într-o varietate foarte gustoasă de sushi, alături de orez fiert, ierburi aromate și sos de soia. Având un gust foarte plăcut, chiar și crud, somonul sushi este preferat de consumatori în locul altor pești consumați cruzi.

Puțin afumat, somonul reprezintă ingredientul de bază pentru aperitive gustoase, gata oricând să vă salveze o petrecere, oricât de pretențioasă ar fi ea. Fileul de somon afumat se poate cumpăra direct din comerț sau se pot afuma fileurile crude, cu fum cu mirodenii.

Somon marinat în zeamă de lămâie, ulei de măsline și piper, somonul poate fi apoi cu succes folosit ca ingredient în salate inedite. Secretul este lăsarea lui la frigider pentru câteva ore, în această marinată.

Somon la grătar în folie de aluminiu, somonul încântă simțurile oricărui gurmand și oferă un deliciu gustativ și vizual. Stropit apoi din belșug cu sos Worcestershire sau cu vin alb, el merge de minune cu legume în unt și murături, ca sfecla roșie servită rece.

Somon la cuptor, gătit pe pat de legume, ca mazăre, ciuperci, ase-zonat cu urme de piper negru și ierburi aromate, cu sau fără sos, din maioneză, ceapă verde, chilli și lămâie.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 05 Iulie 2013
Stire din Diverse : "Cifrul" clătitelor perfecte
Pagina a fost generata in 1.5866 secunde