Mâncăruri care merg perfect pentru căldura de afară

833
Mâncăruri care merg perfect pentru căldura de afară - fondsalata-1375184475.jpg

Articole recomandate

În anotimpurile calde, când termometrele abia fac față temperaturilor extrem de mari, organismul își pierde pofta de viață și totul tinde să devină monoton, începem să avem o senzație de oboseală de care parcă nu mai scăpăm, iar amețelile sunt și ele un alt factor care contribuie la o zi nu prea plăcută.

De asemenea, când afară este foarte cald nici pofta de a găti nu este prea mare, în special dacă acest lucru implică și un aragaz încins.

Chiar dacă vara este un anotimp bun pentru a slăbi, trebuie să acordăm o atenție sporită meselor și nu trebuie să mâncăm prea puțin din cauză că organismul va fi epuizat și nu va putea primi vitaminele necesare unei funcționări eficiente.

În perioadele caniculare sunt o sumedenie de alimente ce pot fi consumate, iar prepararea acestora nu durează prea mult.

Supele reci sunt un aliment minunat în zilele toride de vară. Supa de roșii și supa cu castraveți și mărar conțin multe vitamine și prepararea acestora nu durează mult. Servite reci sunt răcoroase și pline de energie.

Pepenele verde - Este alimentul ideal pe timp de vară. Răcit bine, cu o compoziție predominantă din apă, poate să aducă un strop de răcoare în zilele foarte calde. Cu toate acestea consumat în cantități prea mari nu este indicat. Sunt și alte fructe pe care nutriționiștii și medicii le recomandă în vreme de caniculă. Îndeosebi ar trebui să consumați fructe organice care nu sunt pline de produse chimice. Acestea au și o cantitate redusă de zahăr în compoziția lor naturală.

Salatele - O alegere la îndemâna tuturor pot fi salatele. De la simple la mixte, cu fructe, cartofi fierți sau pui, creveți, nuci și semințe acestea asigură organismului pe întreaga durată a zilei aportul de vitamine de care are nevoie. De asemenea, aveți grijă la dressing. Maioneza sau ketchup-ul în exces nu sunt o idee bună când afară sunt peste 30 de grade.

Cartofii gătiți pe grătar, mâncați calzi sau reci reduc aportul caloriilor însă îl cresc pe cel al vitaminelor. Nu e greu de pus pe grătar un mix de legume pe care îl puteți servi în orice moment al zilei.

Înghețata și iaurtul înghețat - Alegerea cea mai bună este înghețata sau iaurtul înghețat dacă vreți să vă răcoriți când temperatura încinge termometrele. Cu toate acestea trebuie să fiți atenți ca acestea să fie și sănătoase, cu grăsimi scăzute.

Băuturile sunt și ele un element de bază în lupta împotriva căldurii. Cel mai important lucru în vreme de caniculă este să vă păstrați nivelul fluidelor din orga-nism la un nivel ridicat. Fără o hidratare regulată corpul devine slăbit și există chiar și riscul decesului la persoanele în vârstă. Sucurile sunt foarte sănătoase însă acestea aduc și un plus de calorii. Băuturile alcoolice nu sunt recomandate. Ajustând alimentația nevoia de lichide din organism poate fi ajustată la un nivel optim pentru a rezista codurilor galbene și portocalii de caniculă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5689 secunde