Așa amenajezi o minigrădină japoneză

296
Așa amenajezi o minigrădină japoneză - 8iuliegradinajaponeza-1373287381.jpg

Articole recomandate

Designul grădinilor japoneze este bazat pe trei principii: o scară redusă, simbolism și elemente vizuale luate din alte peisaje. Grădinile cu o scară redusă pot înfățișa locuri faimoase într-un spațiu mic și limitat. Priveliștile oferite de râuri și munți sunt încorporate aici prin folosirea rocilor, a nisipului și a pietrișului.

Îmbinarea elementelor. Frumu-sețea recunoscută a grădinilor japoneze este asigurată din amestecare și îmbinarea următoarelor elemente: nisip, pietre, apă, ornamente precum felinare, mici bazine cu apă (tsukubai) și garduri din lemn de bambus, plante naturale și alte elemente înconjurătoare.

Truc! O parte din frumusețea grădinilor japoneze provine din expresia simbolică a cultelor religioase, budhismul și Shinto. Simbolismul este folosit în aproape fiecare grădină. Nisipul aranjat sau pietrișul simbolizează râurile, iar grămăjoarele de pietre pot simboliza insulele. Shakkei (sau elementele vizuale luate din alte peisaje) reprezintă folosirea unor decoruri sau plante pentru a completa grădina. Designul este realizat într-o așa manieră încât decorul devine parte din întreg.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 05 Iulie 2013
Stire din Diverse : Cum îngrijim plantele vara
Vineri, 05 Iulie 2013
Stire din Diverse : Hrana, direct din grădină
Marţi, 11 Iunie 2013
Stire din Diverse : Regulile curățeniei perfecte
Pagina a fost generata in 1.4565 secunde