Grădina din plante decorative albastre

826
Grădina din plante  decorative albastre - plantaalbastre-1371653505.jpg

Articole recomandate

Grădinăritul ține, în principal, de orchestrație. Ca orice compoziție muzicală, necesită o aranjare propice a culorilor, texturilor și formelor. Dar și o anumită cantitate de experimentare. Poți folosi spațiul din grădină după aceleași principii pentru a amesteca o varietate largă de plante neînrudite.

Amestecă niște plante perene cu câteva anuale comune. Fă cunoștință plantelor native cu unele exotice. Important este să combini aceste elemente. Așa că de ce nu ai începe o temă de culori comună, ca o rapsodie de plante cu frunze și flori albastre.

Una dintre cele mai plăcute descoperiri legat de folosirea albastrului este aceea că nu e doar o culoare odihnitoare, răcoritoare și calmă, dar dă senzația că spațiile mici sunt, de fapt, mari. Acest lucru adaugă profunzime grădinilor, caselor de la orașe sau locurilor strâmte de casă. Un colț înghesuit poate deveni un loc de retragere plăcut.

Plante albastre în grădini mari

O curte goală poate primi o altă dimensiune atunci când e umplută cu molid albăstrui și brad (Cedrus atlantica) amestecat cu puțină picea pungens și juniperus horizontalis care merge bine și drept covor pentru curte.

Zonele deschise sunt candidate principale la covoare albastre de grădină. Folosind mulciul într-o formă liberă, poți crea una sau mai multe "insule", conținând vitex agnus-castus aromați, printre care poți planta barboasă (Andropogon gerardii), baptisia australis, nemțișori (Delphinium), căldărușe, aster, albăstrele, linium perene, gențiană, salvie purpurie și liatris spicata. Majoritatea acestor specii atrag fluturii, care vor contribui la culoarea unică a grădinii tale.

Combinație de culori

În timp ce îți dezvolți paleta florală de albastru și purpuriu, poți să utilizezi și plante cu frunze argintii, verzi și albe, spre exemplu artemisia, cineraria, stachys byzantina. Frunzele argintii se potrivesc cu notele albastre variate. Pe lângă aceasta, pentru a-ți îmbunătăți tema albastră, gândește-te la adăugarea unor accente contrastante de galben deschis, auriu, roz și roșu, în cantități limitate.

Arbuști care atrag fluturii

Alt covor de plante poate fi creat folosind grupuri de arbuști pentru fluturi. Acești arbuști ieftini, de mărime medie, sunt adevărați magneți pentru fluturi, deși și oamenii sunt capturați de aroma de miere.

Dat fiind că majoritatea plantelor cu flori albastre sunt discrete, este recomandat să fie plantate în mănunchiuri singulare. Forme care îți taie răsuflarea pot fi create de-a lungul aleilor folosind levănțică, mentă, salvie rusească, nepenta (Iarba mâței) sau limba-mielului, fie singure fie combinate.

Bineînțeles, de aceste nuanțe de albastru vor beneficia și zonele umbrite și cele sălbatice, de la zambilele sălbatice și ciuboțica cucului la irisul pitic și versatila floare de nu-mă-uita, care oferă o pătură joasă de albastru în mai și iunie.

E momentul să îți lași imaginația să zboare și să îți transforme grădina într-o simfonie uimitoare a simțurilor.

(sursa:www.decostyle.myra.ro)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 11 Iunie 2013
Stire din Diverse : Regulile curățeniei perfecte
Pagina a fost generata in 1.9168 secunde