Iată ce covoare sunt la modă în 2013

863
Iată ce covoare sunt la modă în 2013 - 29maicovoarebun-1369833153.jpg
Casa ta e în tendințe? Știi ce se poartă în materie de covoare în acest an? Având în vedere că ocupă o suprafață generoasă din cameră, covorul rămâne un element de decor important. Specialiștii ne spun ce culori se poartă, din ce materiale, dar și cum se întrețin.

Culorile. Într-o cameră trebuie să respecți proporția de 60 / 30 / 30. Asta înseamnă că 60% o reprezintă nuanța dominantă (care se regăsește în cea mai mare suprafață și trebuie să fie în culori deschise), 30% nuanța secundară (culori cu două tonuri mai închise, se regăsește în mobilă, parchet, tapițerie) și 10% nuanța-accent (culori tari, puternice, care se regăsesc doar în decorațiuni sau în câteva linii desenate pe pereți).

Covorul se încadrează și el în proporția de 30% sau de 10%, în funcție de mărime. Dacă ai o încăpere în culori deschise, neutre, un covoraș, dar și câteva pernuțe sunt pata de culoare. Potrivite pentru acest anotimp sunt verdele crud, oranjul, galbenul și turcoazul.

În ceea ce privește covoarele mari, orientarea generală este spre culori neutre, precum crem, bej sau maro. Însă contează și culoarea pardoselii. De aceea, pentru evidențierea covorului, dar și a pardoselii, este recomandat contrastul. Pe o pardoseală închisă la culoare se va pune un covor deschis și invers.

O altă tendință este spre covoare personalizate, cu modele și culori ase-mănătoare perdelelor, draperiilor sau mobilei din cameră.

Referitor la material, se caută combinații din lână și mătase, ambele sunt foarte rezistente, de aceea sunt recomandate pentru familiile numeroase sau pentru zonele de trecere.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 02 Aprilie 2013
Stire din Diverse : Idei pentru a-ți decora singur casa
Pagina a fost generata in 0.4143 secunde