Atenție la ultraviolete

144
Atenție la ultraviolete - 2744464publimediashutterstock-1375005226.jpg

Articole de la același autor

Razele invizibile care fac parte din energia care vine de la soare, cunoscute drept ultraviolete (UV), sunt periculoase. În aceste zile, oamenii ar trebui să se ferească de expunerea îndelungată, mai ales în anumite ore ale zilei, în contextul în care, în condiții de cer senin, razele UV pot fi atât de puternice încât pot arde ochii, părul sau pielea. 




Potrivit spuselor medicilor, efectul negativ cel mai răspândit al expunerii prelungite la soare este arsura solară. Dermatologii atenționează că se poate ajunge inclusiv la cancer de piele. Acesta face parte dintre cele mai frecvente tipuri de cancer la om, iar soarele este principalul vinovat în cazul acestei maladii. În ultimii ani, razele ultraviolete au devenit mult mai periculoase, iar o mare parte din români nu folosesc produsele cu factor de protecție solară când se duc la plajă. 


Ochelarii de soare trebuie aleși în funcție de protecția pe care o oferă împotriva razelor ultraviolete. Oftalmologii atrag însă atenția că aceasta nu este totală. După expunerea îndelungată la soare, retina se poate degrada. Pentru o protecție eficientă împotriva razelor ultraviolete, medicii recomandă purtarea unor ochelari de soare cu lentile din sticlă, nu din plastic. De asemenea, oftalmologii precizează că este important ca aceștia să fie cumpărați din magazine specializate și nu de la tarabele din piață. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 27 Iulie 2013
Stire din Diverse : Minunile Cotnariului
Pagina a fost generata in 1.99 secunde