Beneficii ale trezitului devreme

282
Beneficii ale trezitului devreme - trezitdevreme-1369239789.jpg
"Cine se scoală de dimineață departe ajunge" nu-i un proverb fără substanță, au dovedit-o studii recente. Se pare că nu numai sănătatea și vitalitatea, dar și viața noastră socială și profesională au de câștigat dacă nu facem nopți albe și ne sculăm imediat după răsărit. Iată câteva beneficii certe ale "căzutului din pat" la primele ore ale dimineții!

1.Te simți mai fericit

Tot studii făcute pe grupuri de tineri gen "păsări de noapte" și pe vârstnici, recunoscuți pentru obiceiul lor de a se trezi devreme, au relevat faptul că tinerii care aveau obiceiul să doarmă până la prânz erau într-o stare emoțională net inferioară vârstnicilor vioi. Pentru o stare psihică bună e indicat să te bagi în pat până la 12 noaptea, iar dacă faci asta, te poți trezi devreme fără să privezi organismul de somn.

2. Ai mai mult succes la job

Un studiu din 2008 al Universității din Texas a demonstrat că persoanele care se trezesc fără probleme la prima oră ajung să câștige mai bine și să aibă funcții mai importante la locul de muncă decât cei care-și pun mereu alarma pe "repeat".

3. Îți face bine la... siluetă!

Motivul este simplu: cei care se trezesc foarte devreme nu sar peste înviorarea de dimineață sau peste jumătatea de oră de alergări. Metabolismul este astfel accelerat, celulita topită și silueta definită.

(sursa:femeia.ro)

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7309 secunde