Bunele maniere la locul de muncă

178

Articole recomandate

Profesionalismul și expertiza nu sunt suficiente ca să ai succes la job. Ultima frontieră de cucerit în carieră: bunele maniere. Le ai?

Foarte ușor de trecut cu vederea dacă le ai, flagrante dacă faci dovada că îți lipsesc; nu se vorbește prea mult de ele și sunt, în general, un subiect care poate să pară desuet în mediul superprofi, hipergrăbit și megastresant în care lucrăm. Și totuși, bunele maniere sunt extrem de importante și la job, nu doar la întâlnirile oficiale sau când faci vizite rudelor.

Specialiștii recomandă câteva norme de etichetă modernă, dacă lucrezi într-un mediu relaxat și plăcut, reguli care, până la urmă, dacă sunt respectate, își vor răsfrânge efectele positive asupra eficienței întregului colectiv de muncă:

1. E-mailurile pline de greșeli, multicolore sau care ignoră majusculele și diacriticele nu sunt doar neglijente, sunt de-a dreptul nepoliticoase și-ți vor afecta relația cu șefii și colegii.

2. Folosește telefonul mobil cu aceeași discreție de care dai dovadă la film. Nu trebuie să știe tot biroul că ești foarte căutat. Setează-l pe vibrații și evită să îl verifici pe sub masa de ședințe.

3. Punctualitatea nu e opțională. Biroul e unul din locurile în care "mai bine mai târziu decât niciodată" nu se aplică.

4. Când stai pe gânduri dacă să folosești numele mic al unei persoane sau nu, răspunsul este nu.

5. Nu abuza de resursele comune (fax, rechizite, copiator), iar a fura din frigider sandvișul colegului de birou nu e deloc amuzant.

6. Nu întreba pe toată lumea cu cine s-a combinat colega de la marketing și păstrează ultima ta aventură pentru o cafea cu prietenii de suflet, în care ai maximă încredere. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 03 Octombrie 2013
Stire din Diverse : Cum prelungești iubirea de-o vară
Pagina a fost generata in 2.7452 secunde